Şırnaklı 2 Şehit Ailesine Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

Şırnaklı 2 Şehit Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Şırnaklı 2 Şehit Ailesine Devlet Övünç Madalyası

Şırnaklı Şehit Askerler Şeref Bulut ile Maaş Ediş'in Ailelerine Düzenlenen Törenle Devlet Övünç Madalyası Verildi.

28.10.2010 15:11

ŞIRNAKLI şehit askerler Şeref Bulut ile Maaş Ediş'in ailelerine düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası verildi.

Şırnak yakınlarındaki Küpeli Dağı Pire Tepe Mevkii'nde 8 Nisan 2007'de çıkan çatışma sonucu şehit olan 21 yaşındaki Şeref Bulut ile 15 Ekim 2005 tarihinde Diyarbakır'ın Lice İlçesi Dibek Köyü mevkiinde şehit olan 21 yaşındaki Maaş Ediş'in ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi. Uludere İlçesi'ne Bağlı Şenoba Beldesi'nde bulunan 22'nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih törenine Şırnak Valisi Vahdetin Özkan, Şırnak 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Şenoba Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Aziz Altıntepe, Şırnak Jandarma Alay Komutanı Albay Faruk Bal, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Şırnak Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile askeri yetkililer ve şehit yakınları katıldı.

Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve Şehit Beratı'nın okunması ile devam etti. Şehit Piyade Er Şeref Bulut'un madalyası ve beratını, abisi Sadık Bulut, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın elinden alırken, Şehit Piyade Er Maaş Ediş'in madalyası ve beratını ise babası Ahmet Ediş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın elinden aldı.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Devlet Övünç Madalyası'nın sembolik olarak verilen bir emare olarak gözükmesine rağmen, olağanüstü feregat ve kahramanlığın sembolü olduğunu söyledi. Özkan, "Devlet Övünç Madalyası, esasen bu vatanın birliği, bütünlüğü noktasında olağanüstü feragat, olağanüstü derecede fedakarlık, olağanüstü bir maliyete katlanmanın bir ifadesidir. Bakanlar Kurulu'nun önerisi ile verilen ve bütün Türk milletinin duygularının, düşüncelerinin şehit olmuş vatan evlatlarına ve ailelerine yönelik teveccühünün bir ifadesi olarak algılamak, öyle okumak ve öyle yaşamak gerekiyor" dedi.

Şehit Piyade Er Şeref Bulut'un madalya ve beratını alan ağabeyi Sadık Bulut, "Gururluyuz. Başka ne diyebiliriz ki. Allah rahmet eylesin. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Allah gazilerimize de sağlık versin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnaklı 2 Şehit Ailesine Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement