Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşmada, CHP Genel Merkezi'ni ilk olarak AK Parti heyeti ziyaret etti.

26.10.2012 11:17

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşmada, CHP Genel Merkezi'ni ilk olarak AK Parti heyeti ziyaret etti.

Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığındaki AK Parti heyetini, PM Meclisi üyesi Seyhan Erdoğdu ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan karşıladı.

AK Parti heyeti CHP'ye çikolata getirirken, CHP'liler de AK Parti heyetine çikolata, çay ve kolonya ikram etti.

CHP'nin kabul heyetine başkanlık edecek olan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, uçağının rötar yapması nedeniyle kabullere katılamadı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Doğan, Oran'ın kabule katılamaması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu aktararak, "Bu bayram birlikte olamadık, ama 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Birinci Meclis'in önünde birlikte olalım" mesajını gönderdiğini iletti.

İpek de Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın ciddi sıkıntılar içinde olduğunu, ama genel anlamda huzurlu bir bayram geçirildiğini belirterek, sıkıntıların aşılması temennisinde bulundu.

İpek, Oran'ın kendisine gönderdiği mesaja da şu yanıtı verdi:

"İki bayram biraraya geldi. Dini bayramlarımız, milli bayramlarımız birlik ve beraberliğimiz açısından çok önemli. Özellikle Cumhuriyet, Atatürk'ün bize mirası. Kuruluşundan itibaren yerleşmesi için çok büyük emek var. Cumhuriyet Bayramı'nda da ayrılık gayrılık olmaz. Bayramı hep birlikte kutlamamız gerekir. Özellikle Cumhuriyet gibi milli değerlerimizi iç siyaset malzemesi yapılmadan hep birlikte kutlamamız gerekir. Siyaset kurumunun kendi içinde eğer tepkiler gösterilecekse farklı yolları da var. Ama Cumhuriyeti hep birlikte hep beraber kutlamamız gerekir."

CHP PM Üyesi Erdoğdu da Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz biliyoruz ki Mustafa Kemal olmasaydı bu Kurban Bayramı'nı da böyle kutlayamazdık bu ülkede. Onun için Kurban bayramlarımızı da özgürce, dayanışma içinde kutluyorsak bunu da Mustafa Kemal'e ve Cumhuriyete borçluyuz" dedi.

İpek'in "Cumhuriyet Bayramı'nda ayrılık gayrılık yok. Hep birlikte kutlayacağız" sözleri üzerine Doğan, "Tabii ki. Cumhuriyet Bayramı'nda da yok, dini bayramlarımızda da yok" karşılığını verdi.

CHP heyetinin tutuklu milletvekili, gazeteci ve öğrencileri hatırlatması üzerine İpek, bunun yargının konusu olduğunu, kendilerinin de yargılamaların en hızlı şekilde tamamlanmasından yana olduklarını söyledi.

-Seçilme yaşının 18'e indirilmesi-

Haluk İpek, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan'a seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusundaki çalışmaları hatırlatarak, CHP'li gençlerin yaklaşımını sordu.

Doğan, CHP'nin 21 yaşa sıcak baktığını, ancak 18 yaşın tüm gelişim süreçlerini tamamlamış Avrupa ülkelerinde uygulanan bir sınır olduğunu ifade etti. 18 yaş sınırının tartışılması gerektiğini belirten Doğan, "Bizim ülkemizde 24 yaşına gelmeyen bir insan alkollü bir yere gidemezken, 18 yaşında seçilmesi biraz tezat geliyor bana" dedi.

Bunun üzerine İpek de "Ölçüyü alkol olarak koyma. Ölçüyü yönetim olarak koyalım. 18 yaşı uygulayanlar da başarıyla yürütüyorlar" dedi.

Seyhan Erdoğdu, 18 yaşın eğitim sürecinin bir aşaması olarak algılanması bu nedenle seçilme için erken bir yaş olduğunu ifade ederek, zorunlu eğitimin daha uzun bir süreye yayılmasının gerektiğini savundu.

Erdoğdu, önemli konuların lider düzeyinde ortaya atılarak, toplumun genelinde tartışılmadan hayata geçirildiğini, bu yaklaşımın konuları polemik konusu haline getirdiğini ileri sürerek, gençleri polemik konusu yapacak bu yaklaşımı doğru bulmadıklarını söyledi.

İpek ise her konuda mutabık olunamayacağını, böyle olması halinde ayrı ayrı siyasi partilere ihtiyaç olmayacağını ifade ederek, farklılıkların TBMM'de temsil edileceğini, halkın bu farklılıklara yaklaşımını sandıkta göstereceğini belirtti.

İpek ve beraberindekiler "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da hep birlikte kutlama" temennisiyle CHP'den ayrıldı.

Muhabir: Seval Güler

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement