Solin'e Müjdeli Haber Geldi - Son Dakika
Güncel

Solin'e Müjdeli Haber Geldi

Solin\'e Müjdeli Haber Geldi

KCK tutuklusu Hanım Onur, lösemi hastası kızı 5 yaşındaki Solin'e bakabilmesi için tahliye edilecek.

11.02.2013 14:12  Güncelleme: 14:29

KCK davasında tutuklu yargılanan Hanım Onur'un, lösemi hastası kızı 5 yaşındaki Solin'e bakabilmesi için mahkemeden istediği tahliye talebi kabul edildi.

KCK/TM davasından 18 aydır tutuklu bulunan Cizre eski Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un avukatı Canan Atabay, müvekkilinin tahliyesi için başvurduğu Diyarbakır 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Onur'un tahliyesine karar verdi.

Adli kontrol kapsamında tahliyesine karar verilen Hanım Onur'a yurtdışına çıkış yasağı getirilirken, haftada bir gün bulunduğu yerde polis merkezine giderek imza vermesi, çocuklarının tedavisi için gittiği yerde de imza vermesi kararlaştırıldı.

Hanım Onur'la ilgili tahliye kararının yazıldıktan sonra tutuklu bulunduğu Mardin Kapalı Cezaevi'nden akşam saatlerinde çıkması bekleniyor.

FATMA ŞAHİN DEVREYE GİRMİŞTİ

KCK davası tutuklularından Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un 5 yaşındaki lösemi hastası kızı Solin'in tedavisi için Bakan Fatma Şahin bizzat devreye girmişti.

Sosyal Medyada başlatılan kampanya çerçevesinde haberdar edilen Bakan Şahin, Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamını arayarak kendilerinden bilgi almıştı. Bakan Şahin'e Hanım Onur'un Solin'den 2 yaş büyük epilepsi hastası Mithat adında bir çocuğu daha olduğu bilgisi aktarılmış, Bakan Fatma Şahin de Vali'ye iki kardeşin tedavileri için "ne gerekirse yapılması, gerekirse tedavi için Ankara'ya getirilmeleri" talimatı vermişti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'den konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Şahin'in bu talimatı üzerine Onur'un ailesi ile temasa geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Solin'e Müjdeli Haber Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement