Bakan Eroğlu: Suriye'de Artık Sabrımız Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Suriye'de Artık Sabrımız Kalmadı

Bakan Eroğlu: Suriye\'de Artık Sabrımız Kalmadı

Bakan Veysel Eroğlu: "o yavruların yan yana dizilmiş fotoğraflarını görünce çok üzüldüm. sabrımız kalmadı. 'insanlık öldü mü' diye sesleniyoruz" dedi.

22.08.2013 14:03  Güncelleme: 17:35

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriye'de yaşanan kimyasal silah kullanımı ile ilgili, "Esed, babasını da geçti. Babası zalimdi zalimlikte onu da geçti" dedi.

Toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için Niğde'ye gelen Eroğlu, Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ile Vali Necmeddin Kılıç ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Eroğlu, Valilik ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Suriye'de kimyasal silahla yapılan katliamın sorulması üzerine Eroğlu, "Esed, babasını da geçti. Babası zalimdi, zalimlikte onu da geçti" ifadesini kullandı.

Suriye'de yaşayan halk ile Türk halkının kardeş olduğunu ifade eden Eroğlu, "Kimyasal silah kullanılarak katledildiler. Çok büyük vahşet, çok büyük zulüm. Atalarımız buna mezalim diyor" dedi.

Bütün dünyanın katliama sessiz kaldığını belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Suriye'deki katliamdan kaçanların çoğu bize sığındı. 1.5 milyar dolar yardım ve destek sağlandı. Biz bunları niçin yapıyoruz, insanlık için. Bunun yanında onlar bize tarihin emaneti. Özellikle o yavruların gazetelerde yan yana dizilmiş fotoğraflarını görünce çok üzüldüm. Artık bu katliam son bulsun. Bütün dünyaya sesleniyoruz, sabrımız kalmadı. Batıya 'insanlık öldü mü' diye sesleniyoruz. Esed'e destek veren İran'a şaşırıyorum, Rusya'ya şaşırıyorum. Bütün dünya buna 'dur' desin."

Ziyaret sonunda Vali Kılıç, Bakan Eroğlu'na yöreye özgü halı hediye etti.

Eroğlu daha sonra Belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Suriye'de Artık Sabrımız Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement