Suriye İçin Yola Çıkan Aktivistler Cilvegözü'nde - Son Dakika
Güncel

Suriye İçin Yola Çıkan Aktivistler Cilvegözü'nde

Suriye İçin Yola Çıkan Aktivistler Cilvegözü\'nde

Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için harekete geçen uluslararası aktivistler, Reyhanlı'daki Cilvegözü sınır kapısında açıklama yaptı.

28.12.2013 10:03  Güncelleme: 10:21

Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için harekete geçen uluslararası aktivistler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısında açıklama yaptı.

Aralarında Malezya, Endonezya ve Tayland'dan doktor ve gazetecilerin de bulunduğu 12 aktivist, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde temaslarda bulundu. Malezyalı aktivist Doç. Dr. Mazwati Yusuf, İslam Üniversitesi'nde hocalık yaptığını ve izlenimlerini tüm dünyaya paylaşacağını söyledi. Yusuf, "Buraya gelmemin 3 amacı var; insani yardım ulaştırmak, zulüm altındaki insanları, yaşadıkları sıkıntıları problemleri dünyaya duyurmak" dedi.

Suriyelilerin yaşadıkları sıkıntılar üzerine araştırma yapacağını belirten Yusuf, "Savaş altındaki, savaşa maruz kalan insanları ve özellikle çocukların psikolojik durumlarını inceleyeceğim" diye konuştu.

Kafile sorumlusu Hasan Gürüz de, "Malezya, Endonezya ve Tayland'dan 26 kişilik ekibimiz var. Hatay'da çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Okul ve hastane ziyaretleri yaptık. Yardım Eli Derneği'nin himayesinde olan çocuklara mont yardımında bulunduk" dedi.

Gürüz, Reyhanlı ilçesinde yer alan Cilvegözü sınırı kapısından da un ve battaniye göndermeyi hedeflediklerini belirterek, gruplarından 14 kişinin Kilis tarafından Suriye'ye geçtiğini de belirtti. Gürüz, Malezyalı aktivist Doç. Dr. Mazwati Yusuf'un Suriyeli çocukların psikolojilerini incelediği araştırmasını Japonya, Hollanda ve İspanya'daki konferanslarda sunum yaparak anlatacağını söyledi.

Grup daha sonra temaslarda bulunmak üzere Cilvegözü sınır kapısından ayrıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye İçin Yola Çıkan Aktivistler Cilvegözü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement