Suriyeli Bakan Muallim'in "Kimyasal Kılıfı" Tutmadı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Bakan Muallim'in "Kimyasal Kılıfı" Tutmadı

Suriyeli Bakan Muallim\'in "Kimyasal Kılıfı" Tutmadı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim'in kimyasal iddiasına Anadolu Ajansı anında yanıt verdi, böyle bir haber servis etmediğini duyurdu.

27.08.2013 17:32

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, kimyasal silahların Türkiye'de üretilip Suriye'ye sokulduğu iddiasında bulundu ve bu konuda Anadolu Ajansı'nın bir haberini kanıt göstermeye çalıştı ancak Anadolu Ajansı anında yanıt vererek böyle bir haber servis etmediğini duyurdu.

MUALLİM'İN AÇIKLAMASI

Muallim, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, kimyasal silahların Türkiye'de üretilip Suriye'ye sokulduğunu öne sürdü ve iddiasına, Mayıs'ta Adana'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiyi dayanak gösterdi. Muallim, "Anadolu Ajansı'nın Türkiye'de bazı teröristlerin kimyasal silahla yakalandığı" haberi yaptığını ancak konunun sümenaltı edildiğini ileri sürdü.

Anadolu Ajansı, Muallim'in iddiasını anında yalanladı ve böyle bir haber yayınlamadığını duyurdu.

AA'DAN JET YALANLAMA

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in iddialarına dayanak gösterdiği şekliyle bir haber Anadolu Ajansı tarafından geçilmemiştir.

Anadolu Ajansı tarafından 30 Mayıs 2013 tarihinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a dayandırılarak bir haber geçilmiştir. Bu haberde 12 kişinin gözaltına alındığını ve sonrasında 6'sının serbest bırakıldığını belirten Vali Coş, 'Bunlar sorgularına müteakip adliyeye çıkarılacaktır. Bunlarla beraber bazı malzemeler ele geçirildi. Bu malzemelerin mahiyetinin ne olup olmadığı, ne işe yarabileceği konusunda uzmanların incelemeleri devam ediyor. Söylenilen tarzda elde edilmiş gaz, vesaire yok. Bazı kimyasal maddeler var. Bunlar ne işe yarar, bunlar bir araya gelince ne tür sonuçlar üretebilir, bunları uzmanlar değerlendiriyor. Raporları tamamlanınca adliyeye teslim edilir ve bağımsız Türk yargısı da gereğini yapacak. Henüz sorgu bitmediği için örgüt isimlendirmesini yapmıyoruz. Örgütsel bağlantıları sorgulamalarının bitmesinin ardından ortaya çıkacaktır. Hangi örgüttenseler o kapsamda çalışmalar yürütülecektir. Şu aşamada örgütler konusunda açıklama yapmamız söz konusu değil' açıklamasında bulunuyor.

"KİMYASAL MADDE BULUNMADI"

Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aynı olayla ilgili olarak 4 Haziran 2013 tarihinde açıkladığı ve yine AA tarafından geçilen haberde ise şu hususlar yer alıyor: "Soruşturma kapsamında ele geçirilen herhangi bir patlayıcı ya da kimyasal madde bulunmadığı, şüphelilerin eylemlerinin hazırlık aşamasında kaldığı belirtildi."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Suriyeli Bakan Muallim'in 'Kimyasal Kılıfı' Tutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement