Suriyelilerle Kültürel Diyalog Paneli - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerle Kültürel Diyalog Paneli

Suriyelilerle Kültürel Diyalog Paneli

Şanlıurfa Rızık Ofisi ve Fener Toplum Geliştirme Derneği iş birliği ile 'Uluslar Arası Kültürel Diyalog' konulu panel düzenlendi.

19.06.2015 11:33

Şanlıurfa Rızık Ofisi ve Fener Toplum Geliştirme Derneği tarafından Uluslar Arası Kültürel Diyalog' konulu seminer düzenledi. Şair Nabi Konferans Salonunda düzenlenen panele Dr. Mazen Checkhani, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Şeyh Zekeriya El Mesud ve davetliler katıldı. Panelde konuşmalar Arapça ve Türkçeye çevrildi. Programın açılış konuşması yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Suriyeliler için yaptıkları çalışmaları anlattı.

DEMİRKOL: İHTİYAÇLARI YETKİLİ MAKAMLARA BİLDİRDİK

"Öyle bir dönemden geçtik ve sizler öyle sıkıntılarla karşılaştınız ki muhacir olarak sizle bu sınavı verirken, rabbim ensar olarak da bizlere de sizlere ne kadar yardımcı olacağımızın sınavını yaşattı"ifadelerini kullanan Demirkol, şunları söyledi: "Burada kaldığınız süre içerisinde bizlerde ensar olmanın şuuruyla sizlere memleketinize dönünceye kadar hizmet etmek ve sizlerin hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Suriye'den göç etmiş kardeşlerimize psiko sosyal adını verdiğimiz hizmetler üretmekte. Bizler genellikle çalışmamızı yaparken çocuk, kadın, yaşlı ve engelli alanlarında çalışıyoruz. Suriye'den göç etmiş kardeşlerimiz öncelikle nerede, nasıl ve ne şartlarda ikamet ettikleri ile ilgili alan taramaları yaptık. Bu tespitleri yaparken onların ihtiyaçlarının neler olduğunu yetkili makamlarla paylaşarak çözüm üretmeye çalıştık. Tespitlerimiz sırasında karşılaşmış olduğumuz özellikle refakatsiz çocuk dediğimiz yani annesinden ve babasından yoksun kalmış olan çocuklarımızı hedef seçtik. Bu çocukları kendi çocuklarımızdan ayrılmadan, kendi çocuklarımızın arasında kardeşçe yaşamaları için bütün kurumlarımızı onlara açarak misafir etme onuru yaşadık. Her Suriye'den geçiş olduğunda sahibi olmayan gariban, engelli, yaşlı, kimsesiz ve kadın kimsesizleri kurumlarımızda misafir ettik. Bu çalışmalarımız halen devam etmekte ve kurumlarımızda halen Suriyeli yaşlı, engelli çocuklar misafir edilmekte."

CHECKHANİ: DEVRİM MÜCADELESİ KİRLETİLMEK İSTENİYOR

Dr. Mazen Checkhani ise, Suriye'de 5'inci yılına giren iç savaşa ilişkin Arapça bir konuşma yaptı. Suriye'deki devrimin bir lider, bir cemaat veya bir parti öncülüğünde başlamadığını kaydeden Checkhani, halkın kendiliğinden Esed'e karşı isyan ettiğini belirtti. Kendisinin de Şam'da düzenlenen gösterilere katıldığını ifade eden Checkhani, televizyonda kendisini gören çocuğunun dahi mücadeleye katkı sunması için destek verdiğini aktardı. Checkhani, ülkelerindeki devrim mücadelesinin kirletilmek istendiğinin de sözlerine ekledi.

Panelin son konuşmacısı Şeyh Zekeriya El Mesud da, Suriye'deki devrim mücadelesinin ve kültürler arasında dayanışmanın önemine değindi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyelilerle Kültürel Diyalog Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement