Süzer Sun Dreams Otel, Yine Süzerlerde - Son Dakika
Güncel

Süzer Sun Dreams Otel, Yine Süzerlerde

Süzer Sun Dreams Otel, Yine Süzerlerde

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki, 400 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı Süzer Sun Dreams Hotels & Spa'nın yönetimi yeniden Süzer Ailesi'nin sahibi olduğu İstanbul Otelcilik Turizm Ticaret A. Ş. 'ye geçti.

11.07.2011 15:30

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki, 400 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı Süzer Sun Dreams Hotels & Spa'nın yönetimi yeniden Süzer Ailesi'nin sahibi olduğu İstanbul Otelcilik Turizm Ticaret A. Ş. 'ye geçti. İstanbul Otelcilik Turizm Ticaret A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cennet Süzer, kötü yönetildiğini iddia ettiği oteli soyadlarına leke gelmemesi ve Türk turizminin zarar görmemesi için geri aldıklarını söyledi.

Süzer Ailesi, 2000 yılında Çeşme Alaçatı'da Süzer Paradise Hotel'i yaptırıp, hizmete açtı. Kaliteli hizmetiyle kısa sürede adını duyuran otel, Cengiz Süzer'in vefatının ardından dört yıl sonra Öğer Grubu'na geçti. Majesty Hotels olarak işletildi. 2005 yılı Kasım ayında, bir kez daha el değiştiren tesis, One Hotels Resort'in oldu. İki yıl sonra otel tekrar kurucusu Süzer Ailesi'ne geçti. Süzer Çeşme Hotel olarak bir yıl hizmet veren tesis, 2008 Nisan'ın da 10 yıllığına Sun Grup'a kiralanıp, 'Süzer Sun Dreams Hotels & Spa' adıyla hizmet vermeye başladı. Yılda 100 bin turist getiren Sun Grup iflas edince, bünyesindeki Demirez Şirketi'yle geçen yıl 3 yıllık yeni bir sözleşme yapıldı. Ancak tam dolu olan otelde personel ücretleri zamanında yatırılmayınca hizmet aksadı, çeşitli sorunlar yaşandı. Bunun üzerine Süzer Ailesi kira sözleşmesini feshedip otelin işletmesini üstlendi.

YÖNETİM GERİ ALINDI

Otelin mülk sahibi İstanbul Otelcilik Turizm Ticaret A. Ş. 'nin Yönetim Kurulu Üyesi Cennet Süzer, yaşananları söyle anlattı:

"Oteli son olarak kiralayan Demirez Şirketi'nin yüzde 99 hissesi Sabri Çetintabak, yüzde 1 hissesi de Serkan Özbek'e devredilmiş. Bu durum nedeniyle hiçbir sorun çıkarmadık. Ancak otelin genel müdürü Kaan Bayhan, Sabri Çetintabak'ın evini ve ofisini boşalttığını belirtip, elektrik borcunun, personel maaşlarının ödenmediğini söyleyince devreye girdik. Geçen Pazartesi günü bu mevcut durum sebebiyle sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğimizi ve işletmeyi kendimizin devraldığını belirtir bir ihtarname çektik. Dört gün sonra da Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak tespit yaptırdık ve fiilen oteli teslim aldık. İlk iş olarak personeli davet edip, 'Bizimle çalışmayı kabul ederseniz, bugüne kadar birikmiş maaşlarınızı da öderiz' dedik. Sonuçta personel maaşla çalışıyor, mağdur olmalarını istemedik. "

'SUÇ İŞLİYORLAR'

Süzer Sun Dreams Hotel & Spa Genel Müdürü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan yardımcısı Kaan Bayhan ise Süzer Ailesi'ni suçladı. Görevinin başındayken dün akşam zorla otelden çıkarıldığını iddia eden Bayhan şöyle dedi:

"Otelin yatırım belgesi, içki ruhsatı Demirez Otelcilik adına, Serkan Özbek üzerine. Personelin SSK bordroları 8 Temmuz'da Demirez Otelcilik adına yattı. Acentelerle yapılan anlaşmalar da öyle. Yani Demirez Otelcilik orada fiilen var. Bütün mülk sahipleri, otel sahipleri kiraya verdikleri tesislerden tutanak tutturarak kiracıları çıkartabilir mi?" - İzmir/ Çesme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Süzer Sun Dreams Otel, Yine Süzerlerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement