TBMM Başkanı Kahraman, Aliyev?in Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman, Aliyev?in Mezarını Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Kahraman, Aliyev?in Mezarını Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Kahraman, Aliyev'in mezarını ziyaret etti Bakü'de bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyabanı'nda bulunan mezarını ziyaret etti.

21.12.2015 17:07

TBMM Başkanı Kahraman, Aliyev'in mezarını ziyaret etti

Bakü'de bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyabanı'nda bulunan mezarını ziyaret etti.

Kahraman, Haydar Aliyev'in mezarına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra, 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanı'na giden Kahraman, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk koydu. Bakü ziyareti kapsamında Bakü Türk Şehitliği'ne geçen Kahraman, buradaki anıta çelenk ve şehşt mezarlarına karanfil bırakarak, anıt şeref defterini imzaladı. Meclis Başkanı Kahraman, şeref defterine şunları kaydetti

'Kafkas ordusu bünyesinde kahramanca dövüşerek düşman işgalinden kurtardığınız Bakü'de, Manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum. Sizler, 97 yıl önce Azerbaycanlı kardeşlerinizle birlikte, ülkemizin tarihinin en sıkıntılı döneminde, bu topraklar için savaşmaktan ve canlarınızı feda etmekten çekinmediniz. Azerbaycan'ın istiklali ve hürriyeti için kahramanca mücadele eden sizler, hür ve bağımsız Azerbaycan'da "bir millet iki devlet" gerçeğinin en açık timsali oldunuz. Azerbaycan'da yazdığınız kahramanlık destanı, sarsılmaz kardeşliğimizin gücünü tüm dünyaya bugün de göstermektedir. Aziz ruhlarınız şad olması Yüce Allah'tan dileğimizdir.?? Ziyarette, Meclis Başkanı'na, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Iğdır milletvekili Nurettin Aras ve diğer üst düzey bürokratlar katıldı. Meclis Başkanı Karaman, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov'u ziyaret etmek üzere şehitlikten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman, Aliyev?in Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement