TBMM Başkanvekili Yakut Bizler Bozkır Kavimiyiz ) - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanvekili Yakut Bizler Bozkır Kavimiyiz )

TBMM Başkanvekili Yakut Bizler Bozkır Kavimiyiz )

'Oğuz türkmenleri olarak ata yurdumuzdan gelip bu torpraklarda yerleşenlerin öyküleri ile aynı kaderi paylaşanlardanız.

01.09.2012 16:29

Tbmm Başkan Vekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Sarıoğlan ilçesine bağlı Karaözü beldesinde düzenlenen Şahruh festivalinde yaptığı konuşmada

'Oğuz türkmenleri olarak ata yurdumuzdan gelip bu torpraklarda yerleşenlerin öyküleri ile aynı kaderi paylaşanlardanız. Çünkü bizler mertliğin adresinin aynı olduğu yerlerden gelenlerdeniz. Bu topraklar Kerem ile Aslı'nın külüdür. Bizler bir bozkır kavmiyiz. Yayladan kışlağa, kışlaktan yaylaya giden kovalamacalarla hepimizin dünyası aynıdırö diye konuştu.

Yakut, 'Birliğimizin temelinde bizi biz yapan türkülerimiz vardır. Ağıtlarımız, halaylarımız, aynı kıbleye yönelişlerimiz vardır. Bunun için biz insanlarımızla Yunusça konuşuruz. Bizim milletimiz töreyeriyle, inançları ile bir oldular, birlik oldular. Peygamberimizin soyundan gelenler Abdal oldular. Allah'ın emir ve yasaklarını anlattılar. Örnek insan oldular. Hep birlikte hep beraber dünyaya nizam veren koca imparatorluğa can suyu verdiler. Anadolu'nun dertleri ile dertlendiler.Şahruh festivalini Zafer Bayramını 30 Ağustos'a denk getirerek atalarınızın ruhlarını şad ettiniz. Kol ve bacakları ile sınır taşlarını dizen Mehmetçiğin sevgisini yöreklerimize akıttınız. Kurtuluş ve kurtarışların etrafında yüreklerimizi daha da birleştirdiniz. Mehmetçiğin kanları ile sulanan Anadolu sizlerle birlikte vatan olmaya sonsuza kadar devam edecektir. Sizler Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikle köyünüze köy odasını getirdiniz. Mustafa Kemal'i getirdiniz. Herbirinizin akrabası köy odasında oda kültürü ile büyüdüler. Sizler Türk kültürünün emin koruyucusu ve taşıyıcısı oldunuz. Eğitime inandınız, gelinlik kızlar taş taşıdı, sütü satarak okula verdiniz. O günün karşılığı olarak bu gün avukatlarınız, polisleriniz olarak evlatlar yetiştirdiniz. Bu gün bu evlatlar ikilik perdesini kaldırdı. Bilek gücü ile akıl gücünü birleştirdiler. Bir nesneden yaratıldığımız ve Adem'den yaratıldığımız için insanı sevdiler. Sizlerin bu sevgi seline katılarak TBMM Başkanvekili ve hemşeriniz olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğim diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanvekili Yakut Bizler Bozkır Kavimiyiz ) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement