Tekirdağ - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu: - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu:

Tekirdağ - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu:

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Halk Oylamasına Sunulacak Anayasa Paketi ile Fişlemenin Ortadan Kalkacağını İfade Ederek, "12 Eylül'de Bir Darbe Ürünü Olarak Gelen Anayasanın En Kapsamlı, En Toplumsal ve En Geniş Manada Değişimi İçin Toplumun 'evet' Diyeceğine Biz Yürekten İnanıyoruz." Dedi.

06.08.2010 18:45

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, halk oylamasına sunulacak Anayasa paketi ile fişlemenin ortadan kalkacağını ifade ederek, "12 Eylül'de bir darbe ürünü olarak gelen anayasanın en kapsamlı, en toplumsal ve en geniş manada değişimi için toplumun 'evet' diyeceğine biz yürekten inanıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da, Vali Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret etti. Burada anı defterini imzalayan Bakan Çubukçu'ya yöreye özgü Karacakılavuz el dokuması hediye edildi. Çubukçu, valilik ziyaretinin ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nda partililere referandumla ilgili bilgi verdi. Valilik Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Bakan Çubukçu'nun yanı sıra toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"TOPLUMUN EVET DİYECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUZ"

Anayasa referandumuna toplumun evet diyeceklerine inandıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, paketin Türkiye'nin en kapsamlı anayasa değişikliği olduğunu söyledi. Bugüne kadar anayasadan 85 maddenin değiştiğini belirten Çubuku şunları söyledi:

"12 Eylülde bir darbe ürünü olarak gelen Anayasanın en kapsamlı, en toplumsal ve en geniş manada değişimi için toplumun evet diyeceğine biz yürekten inanıyoruz. Bu Anayasa Türkiye'nin en demokratik, en kapsamlı ve gelişmiş anayasa değişikliği olacak. Bugüne kadar 1982 anayasasının 85 maddesi değişti. Bunun da büyük bir bölümünün 8 paket halinde Avrupa Birliği uyum çerçevesinde AK Parti döneminde gerçekleşti. Dünyanın hiçbir yerinde demokratik olmayan, fakat gelişen bir ülke yok. Demokrasiyle gelişmişlik, kalkınma paraleldir. Bu anayasanın birinci maddesi kadınlarımıza, çocuklarımıza, özürlülerimize, dul ve yetimlerimize, şehitlerimize pozitif bir ayrımcılık getiriyor. Yani devlet bu dezavantajlı kesimleri daha iyi bir şekilde koruyabilecek ve buna ilişkin düzenlemeler gelecek. Elbette biz sosyal devlet olma ilkesini hayata geçirmiş bir iktidarız. Biz istiyoruz ki AK Parti olmasa da bu millet bu haklardan istifade edebilsin. Bu anayasa teminatıyla mümkündür"

FİŞLEMEYE SON

Yeni bir düzenlemenin de bilgi edinme yoluyla kamu yönetiminde şeffaflığı sağlamak ve hakların garanti altına alınması olduğunu ifade eden Çubukçu, "Muhalefet ne diyor, 'Bu hükümet insanları fişliyor, bu hükümet insanları dinliyor, takip ediyor. Bizi korku imparatorluğuna dönüştürüyorlar.' İyi o zaman, biz anayasada kişisel verilerin konmasını teminat altına alan bir düzenleme getiriyoruz. Böyle bir iddiayı ve iftirayı tabiki kabul etmiyoruz. Biz bu ülkede, Türk Ceza Kanunu'nda yasa dışı dinlemeleri içeren düzenlemeleri yaparken de ağır cezalar getirirken de temel endişemiz insanların temel hak ve özgürlüklerini korumak, iletişim özgürlüğünü korumaktı. Artık fişlemeye son diyoruz. Biz insanların fişlenebileceği bir düzen istemiyoruz. Zaten demokratik hukuk devletinin varlık nedeni de budur. Vatandaşların haklarını güvence altına almak, onu korumaktır. Demokrasi ve insan haklarını korumanın yegane yolu da bunu tabana yaymak. Yani insan hakları kültürünü oluşturmak." dedi.

Tekirdağ Polisevi'nde öğle yemeğine katılan Bakan Çubukçu, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ - Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement