Tezgahlar hamsiyle şenlendi ORDU - Son Dakika
Güncel

Tezgahlar hamsiyle şenlendi ORDU

Tezgahlar hamsiyle şenlendi ORDU

Tezgahlar hamsiyle şenlendi ORDU

21.09.2013 15:40

Tezgahlar hamsiyle şenlendi - ORDU

Tezgahlar hamsiyle şenlendi

- Karadeniz'de havanın soğumasıyla hamsi avına çıkan balıkçılar, tezgahları "Karadeniz hamsisi" ile şenlendirdi

ORDU (AA) - Karadeniz'de havanın soğumasıyla hamsi avına çıkan balıkçılar, tezgahları "Karadeniz hamsisi" ile şenlendirdi.

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz hamsisinin bu sezon tezgahlardaki yerini erken aldığını söyledi.

Sezona palamut ve istavrit avıyla başlayan balıkçıların artık hamsi avı yaptığını anlatan Aydemir, "Son günlerde havaların soğumasıyla Karadeniz'in suyu da soğudu. Hamsiler genellikle soğuk suları sever. Bu nedenle denize açılan balıkçılarımız hamsi avından elleri boş dönmedi" dedi.

Birçok gırgır teknesinin limanlara başta hamsi olmak üzere istavrit ve palamutla döndüğünü vurgulayan Aydemir, "Özellikle dün gece çok sayıda avlanan hamsi herkesin yüzünü güldürdü. 7 liradan satılan hamsinin bollaşmasıyla fiyatının da düşmesini bekliyoruz. İnşallah bu sezon hem balıkçılar kazanır hem de vatandaş bol bol hamsi tüketir" diye konuştu.

Ordu'da 10 yıldır balıkçılık yapan Musa Kara, yasağın sona ermesinin ardından ilk defa dün gece hamsinin bol miktarda avlandığını belirtti.

Samsun ile Trabzon arasında denize açılan balıkçıların limanlara bol miktarda hamsiyle döndüğünü ifade eden Kara, "İnşallah sezon boyunca hamsi bu şekilde günden güne artar. Geçen sezon ağız tadıyla kimse hamsi tüketemedi. Bu sezon havaların da erken soğumasıyla hamsinin bollaşmasını bekliyoruz" dedi.

Balıkçı İsmet Yanık ise Karadeniz hamsisinin yüzünü günden güne göstermeye başladığını vurgulayarak, "Hamsi en çok ilgi gören balık türlerinden. Sabah erken saatlerden itibaren satışa sunduğumuz yerli hamsi kısa süre içerisinde tükendi. Fiyatı 7 lira olmasına rağmen vatandaş halinden oldukça memnun" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Kütük de hamsinin beklenenden iri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tezgahlar hamsiyle şenlendi ORDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement