Ukrayna Bölünmenin Eşiğinde - Son Dakika
Güncel

Ukrayna Bölünmenin Eşiğinde

Ukrayna'da, AB yanlısı göstericilerle Rusya'ya yakın yönetimin imzaladığı anlaşmaya rağmen ülke neredeyse bölünmenin eşiğinde.

22.02.2014 19:08  Güncelleme: 14:09

Ukrayna'da kaos hakim. Parlamentonun azlettiği Devlet Başkanı Yanukoviç, Kiev'den kaçtı. "İstifa etmeyeceğim" dedi. Meclis, istifa etmeyeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i azlettiğini açıkladı ve 25 Mayıs'ta seçim yapılacağını duyurdu. 

Ukrayna'nın üç yıldır hapiste olan Eski Başbakanı Yulia Timoşenko ise serbest bırakıldı. AFP ajansı, Timoşenko'nun ilk açıklamasının "Diktatörlük çöktü" şeklinde olduğunu yazdı.

İSYANCILAR DEVLET BAŞKANLIĞI BİNASINI ELE GEÇİRDİ

AB yanlısı isyancılar Devlet Başkanlığı binasını ele geçirdi. Parlamento 25 Mayıs için seçim çağrısında bulundu.

RUSÇA KONUŞAN KENTLER "KİEV'İN KARARLARINI TANIMIYORUZ" DEDİ

Yanukoviç'in kaçtığı Rusya yakınlarındaki Harkov ve diğer Rusça konuşan kentler, Kiev'de alınan kararları tanımadıklarını açıkladı.

TİMOŞENKO MEYDANA İNDİ

Meclis kararıyla serbest bırakılan ve Kharkiv'de tedavi gördüğü hastaneden çıkar çıkmaz Kiev'e gelen Timoşenko, yönetim karşıtı gösterilerin sürdüğü Bağımsızlık Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Ukraynalıların hiçbir zaman diz çökmeyeceğini ve yılmayacağını vurguladı.

"DİRENİŞ, DİĞER HALKLARA DA İLHAM VERECEK"

Timoşenko, Ukrayna'daki özgürlük mücadelesinin, diğer halklara ilham vereceğini belirterek, halen diktatörlük ve otoriter rejim baskısı altında bulunanların Kiev'deki gösterileri umut ışığı olarak göreceğini söyledi.

Timoşenko, "Siz kahramansınız, Ukrayna'daki en iyi şey sizlersiniz. Bazıları Ukrayna'yı bölmeyi istiyor, ben hapishaneden yeni çıkmış biri olarak ülkenin bölünmesine karşı çıkmanızı istiyorum. Ukrayna'daki özgürlük hareketi eski Sovyet ülkelerine de yayılacak" dedi.

En kısa zamanda çalışma hayatına döneceğini dile getiren Timoşenko, "Kendi topraklarınızda mutlu olmanız için bir dakika bile gecikmeden işe döneceğim." dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle Bağımsızlık Meydanı'na tekerlekli sandalye ile gelen Timoşenko'nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Konuşmayı binlerce kişi izledi.

GÜVENLİ UYARISI ÜZERİNE MEYDANDAN AYRILDI

Timoşenko konuşma yaparken bazı izleyiciler kalabalıktan dolayı fenalık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Meydanda 'Burası artık güvenli olmayabilir' uyarısı yapıldı bunun üzerine Timoşenko konuşmasını sona erdirerek Maidan Meydanı'ndan ayrıldı.

322 VEKİL 'EVET' OYU VERDİ

Timoşenko'nun serbest kalmasını, yakın çalışma arkadaşı Aleksander Turçinov'ın başkanı seçildiği mecliste alınan karar sağladı. Mecliste onaylanan "Timoşenko'ya Özgürlük" başlıklı kararnamenin kabulü için 322 milletvekili "evet" oyu verdi. Dün ise meclis Timoşenko'nun hapse atılmasına gerekçe olan yasayı değiştirmişti.

ÜLKENİN İLK KADIN BAŞBAKANI

Timoşenko, 2011 yılında Rusya ile doğalgaz anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili olarak haksız kazanç elde etmekten dolayı yedi yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Meclis onayı olmasaydı dört yıl daha hapis yatacaktı. "Turuncu Devrim'in" lideri Timoşenko, 2005 yılında ülkenin ilk kadın başbakanı olmuştu.





Ukrayna Bölünmenin Eşiğinde
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ukrayna Bölünmenin Eşiğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • muratcan: internete gelen kısıtlama devletin guvenlgıı ıcın geldı en ucuz hacker bıle databaselere gırebılıyordu bu kısıtlama her ulkede mevcut genelde saldırı yıyen ulkelerde yanı en ıyı şeyi yaptı bide bu olayları cıkaran yıne aynı oyuncular abd israil almanya tiplemesi dolar euro artsın savas mavas umrumuzda deıl sılah satılsın yeter dıyor adamlar bole yakında avrupa birbirine girecek ekonomi cokmek uzere son oynanan oyunlar turkıye ukrayna savasa donusmedı surıyedekıde durmak uzere galıba bu yuzden yenı oyunlar pesındeler :D 10 yıl ıcınde hepsi birbiirne patlak verecek 12 3 Yanıtla
  • xx: maidan nedir ukraynada meydan neyse bizdede aynısı 3 1 Yanıtla

Advertisement