Topbaş'ın Çiçek Alım Sözleşmesi Seçim Yasaklarına Takıldı - Son Dakika
Güncel

Topbaş'ın Çiçek Alım Sözleşmesi Seçim Yasaklarına Takıldı

Topbaş\'ın Çiçek Alım Sözleşmesi Seçim Yasaklarına Takıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde çiçek seralarını gezdi, belediye parkında vatandaşlara hitap etti.

08.06.2011 18:31

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde çiçek seralarını gezdi, belediye parkında vatandaşlara hitap etti. Seçim öncesi Bayındır'a çiçek alımı sözleşmesi imzalamaya geldiği söylenen Topbaş, "Mübarek üç ayların gelişi için Bayındır'a geldim. Kesinlikle siyaset yapma niyetim yok" dedi.

İstanbul'u süsleyecek çiçekleri Bayındır'dan almak için sözleşme imzalamak üzere İzmir'e geleceği duyurulan, ancak bu isteği seçim yasaklarına takıldığı ifade edilen Kadir Topbaş, ziyareti çerçevesinde seraları gezdi. Bayındır Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Kertiş, Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Akıcıol, AK parti milletvekili adayı Binali Yıldırım ve diğer adaylar, Kaymakam Alaattin Aktaş, Bayındır Esnaf Odası Başkanı İzzet Daşdı'nın eşlik ettiği Topbaş, belediye parkında vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Kadir Topbaş, kürsüye geldiğinde, görevlilerden sandalye istedi ve konuşmasını sandalyeye çıkarak yaptı. Topbaş da 2008'den bu yana Bayındır'daki üreticilerden çiçek aldıklarını, bu ziyaret çerçevesinde de yeni alım sözleşmesi yapmayı planladıklarını ancak seçim yasakları nedeniyle bunu ertelemek durumunda kaldıklarını söyledi. Türkiye'de çiçek sektörü ile ciddi çalışmalar başlattıklarını kaydeden Topbaş, özellikle Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali'nin çok büyük bir kitleye ulaştığını söyledi. Bayındır'ın çok ciddi bir hamle yaptığını ifade eden Topbaş, amaçlarının Bayındır'dan sadece çiçek almak değil, bu konuda ciddi destekler vermek olduğunu ifade etti. İstanbul Belediyesi bünyesinde kurulan Ağaç A. Ş. 'nin dünya standartlarında üretim yapması için destek verdiklerini kaydeden Topbaş, "İstanbul'un park ve bahçe çalışmaları diğer belediyelere örnek oldu. Türkiyede'ki tüm belediyeler özellikle Bayındır'ı odak noktası haline getirdi. Şu an da üreticilerin yüzünü güldüğünü görmekten mutluluk duyuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 milyon liralık çiçek aldı, Türkiye'de şov yaptılar. Ben Bayındır'dan onlardan dört katı fazla çiçek alıyorum. İstanbul Toptancı Hali'nde çiçekçilere satış yerleri ayıracağım" dedi.

CHP'NİN HÜNERİDİR

Konuşmasının ardından basın mensuplarının, sözleşme konusunu hatırlatması ve CHP'nin ilçe seçim kuruluna seçim yasakları çerçevesinde bir itirazı olduğu yolunda haberler aldıklarını hatırlatması üzerine de Topbaş, "Tabii ki CHP'nin hüneridir bu. Nerede bir olumlu gelişme olsa, hemen onun karşısında durmak kendilerine göre hünerdir, engellemek hünerdir, yapıları bu" dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Mübarek üç ayların gelişi için Bayındır'a geldim. Kesinlikle siyaset yapma niyetim yok. Çiçek alımları ile ilgili ben kendim hiçbir tören yapmıyorum. Bugüne kadar imza da atmadım. Yani bizim Ağaç A. Ş. şirketimiz var o yapar. Başkaları gelip medyatik olmak için kendilerini gösterebilirler" dedi.

CHP-AK PARTİ REKABETİ ÇİÇEKÇİYE YARADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır'daki üretici kooperatifiyle geçtiğimiz yıllarda yaptığı çiçek alım sözleşmesi geçtiğimiz günlerde yenilenmiş ve Başkan Aziz Kocaoğlu 3 milyon çiçek alımına imza atmıştı. Bunun hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de 10 milyon çiçek alacağı AK Parti yöneticileri tarafından duyurulmuştu. AK Parti'nin İzmir'deki 30 ilçe arasında kazandığı tek belediye olan Bayındır'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bu alımın sözleşmesini yapmak üzere geleceği de açıklanmıştı. Ancak seçim yasakları nedeniyle Topbaş'ın ziyareti gerçekleştirip, sözleşmeyi erteyelediği belirtildi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da daha önce yaptığı yazılı açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır'dan ne alıyorsa 20 katını İstanbul, 10 katını da Ankara alıyor. Biz bugüne kadar bunun üzerinden siyaset yapmadık. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Bayındırlı çiftçilerle bir sözleşme imzalayacak. İzmir kamuoyu da kentin çiftçilerini sadece Kocaoğlu'nun değil AK Partili belediyelerin de desteklediğini hatta İzmir Büyükşehir'den daha fazla desteklediğini anlatmak istiyoruz" demişti. - İzmir/ Bayindir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş'ın Çiçek Alım Sözleşmesi Seçim Yasaklarına Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement