Tunceli'de Çocuk ve Kadınlara Şiddet Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Çocuk ve Kadınlara Şiddet Protesto Edildi

Tunceli\'de Çocuk ve Kadınlara Şiddet Protesto Edildi

Tunceli’de kadın örgütleri, ülkede kadın ve çocuklara yönelik yaşanan taciz, tecavüz ve şiddet olaylarını protesto etti.

05.05.2014 20:24

Tunceli'de kadın örgütleri, ülkede kadın ve çocuklara yönelik yaşanan taciz, tecavüz ve şiddet olaylarını protesto etti.

Dersim Kadın Platformu üyesi bir grup, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddeti protesto etmek amacıyla Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş ve İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Dersim Ay Işığı Lezbiyen Gay Biseksüel Transeksüel ve İnterseksüel (LGBTİ) oluşumunun da destek verdiği açıklamada konuşan Özlem Uç, Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli'de benzeri olaylarda artış yaşandığına dikkat çekti. Uç, "İlimizde de son yıllarda yaşanan kadın cinayetleri, çocuk ve kadınlara yönelik taciz ve tecavüzlere artık tahammülümüz kalmamıştır. Türkiye'nin en az nüfusuna sahip olan kentimizde bile taciz, tecavüz olaylarının bu denli sık rastlanır ve olağanlaşan bir duruma doğru gitmesi hepimizde büyük kaygılar yaratmaktadır" dedi.

Açıklamanın ardından Sanat Sokağı'na kadar yürüyen grup, burada diğer kadınlarla buluştu. Erkeklerin de destek verdiği grup, buradan alkış ve sloganlarla Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, eylemin ardından sessizce dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Çocuk ve Kadınlara Şiddet Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement