Türk Diyanet Vakıf-Sen: İmamlarımız Resmi Nikah Tesis Edilmeden, "Dini Nikah" Duasını... - Son Dakika
Güncel

Türk Diyanet Vakıf-Sen: İmamlarımız Resmi Nikah Tesis Edilmeden, "Dini Nikah" Duasını...

Türk Diyanet Vakıf-Sen: İmamlarımız Resmi Nikah Tesis Edilmeden, "Dini Nikah" Duasını...

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, çocuk gelinlerin sorumlusu olarak bazı köşe yazarlarının imamları sorumlu gösterdiğini belirterek, "İmamlarımız resmi nikah tesis edilmeden, halk arasında "dini nikah' diye tarif edilen nikah duasını yapmamaktadırlar.

16.01.2014 10:24

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, çocuk gelinlerin sorumlusu olarak bazı köşe yazarlarının imamları sorumlu gösterdiğini belirterek, "İmamlarımız resmi nikah tesis edilmeden, halk arasında "dini nikah' diye tarif edilen nikah duasını yapmamaktadırlar. Son acı olayda olduğu gibi; resmi unvanı olmayan kişilerce yapılan bu tür işlemlerin Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olan imamlara izafe edilmesi yanlış ve rencide edicidir" açıklamasında bulundu.

Çocuk gelin Kader'in hayatını kaybetmesi ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında bir değerlendirme yapan Ünal "Çocuk gelinler ve yaşadıkları trajediler üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücüdür. Son olarak çocuk yaşta gelin edilmiş ve daha sonra ölü olarak bulunmuş Kader isimli vatandaşımızın acı sonu hepimizi derinden yaralamıştır. Ülkemizde ne yazık ki karşılaştığımız bu yanlış uygulamalar bir an önce sona erdirilmelidir" dedi.

-"KURUM VE KURULUŞLAR TARAFINDAN CİDDİ ŞEKİLDE ELE ALINLI"-

Konunun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlar tarafından ciddi şekilde ele alınması gerektiğine dikkat çeken Ünal "Basın yayın organları da yaptıkları haberlerde hassas davranmalıdırlar. Özellikle de televizyonlarda "Kamu Spotu' olarak konunun ehemmiyeti anlatılmadır" ifadelerini kullandı.

-"İMAMLARA İZAFE EDİLMESİ YANLIŞ VE RENCİDE EDİCİDİR"-

Kader olayıyla bağlantılı olarak bazı köşe yazarlarının bu işin sorumlusunun imamlardır şeklindeki yazıları gerçeği yansıtmadığını belirten Ünal şunları kaydetti:

"İmamlarımız resmi nikâh tesis edilmeden, halk arasında "dini nikah' diye tarif edilen nikah duasını yapmamaktadırlar. Son acı olayda olduğu gibi; resmi unvanı olmayan kişilerce yapılan bu tür işlemlerin Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olan imamlara izafe edilmesi yanlış ve rencide edicidir. Son yaşanan olayda da Devlet Memuru olan bir imam nikah kıymamıştır. Ortada böyle gerçek bir durum varken, imamları bu işin neredeyse birinci sorumlusu ilan etmek, hedef göstermek gibi yazılar yanlıştır. Araştırma yapılmadan yazılan bu yazılar rencide edicidir. İmamlardan özür dilenmelidir" dedi.

İmamların bu tür yanlış uygulamaların sonlandırılması için projeler yaptıklarını vurgulayan Ünal, "Araştırılmış olsa idi; bölgede din görevlilerimizin SODES gibi çeşitli programlar çerçevesinde "resmi nikahı olmayanların nikahlarının yapılması, başlık parası, töre cinayetleri ve kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerine son' başlıklı projeler gerçekleştirdiklerini görmüş olacaklardır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Diyanet Vakıf-Sen: İmamlarımız Resmi Nikah Tesis Edilmeden, 'Dini Nikah' Duasını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement