Türkiye'den Afganistan'a Bilişim Desteği - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Afganistan'a Bilişim Desteği

Türkiye\'den Afganistan\'a Bilişim Desteği

Afganistan Dışişleri Bakanı Ahmet Osmani, "Afganistan halkı ve hükümeti, özellikle Türkiye'nin son 12 yılda yaptığı yardımlardan çok memnun." dedi.

12.02.2014 14:10  Güncelleme: 14:24

Afganistan Dışişleri Bakanı Ahmet Osmani, "Afganistan halkı ve hükümeti, özellikle Türkiye'nin son 12 yılda yaptığı yardımlardan çok memnun" dedi.

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde "Bilişim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi"nin açılışına, Afganistan Dışişleri Bakanı Osmani, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Afganistan Milli Güvenlik Müsteşarı Rangin Dadfar Spanta, Türkiye'nin Afganistan Büyükelçisi İsmail Aramaz, Afganistan'ın Türkiye Büyükelçisi Amanullah Jayhoon ve iki ülkenin çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı.

Açılışta konuşan Afgan Bakan Osmani, Türkiye gibi dost ve kardeş bir ülkenin Afganistan'ın gelişmesine özelikle de bu projeyle katkıda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Afganistan için büyük işler yaptığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece bugüne bağlı olmadığını söyleyen Osmani, "Bizim dostluğumuz gerçekten çok uzaklara dayanmaktadır," dedi.

Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımlara teşekkür eden Osmani, şunları söyledi :

"Afganistan halkı ve hükumeti özellikle Türkiye'nin son 12 yılda yaptığı yardımlardan çok memnun. Afgan halkı, her zaman Türkiye dostluğu ile onur duymuştur. Türk halkını her zaman kendi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.  Umarız ki bu dostluk zamanla daha derinleşir."

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da Afganistan'ın Türkiye için çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Bilişim teknolojilerinde güvenlik konusunun çok önemli olduğunu dile getiren Koru, "Biz de Türk Dışişleri Bakanlığı olarak ne NSA  bizi izlesin istiyoruz ne CIA bizi izlesin istiyoruz ne de başka ülkelerin gizli servisleri bizi izlesin dinlesin istiyoruz. Onun için Türk Dışişleri Bakanlığı'nda çok gelişmiş kripto teknolojileri kullanıyoruz" diye konuştu.

Daha önce Afganistan Dışişleri Bakanlığı'nın teknik altyapısının tamamen dışarı açık olduğunu söyleyen Koru, Türkiye'nin desteğiyle geliştirilen bu sistemle, Afganistan Dışişleri'nin ve temsilciliklerinin iletişiminin belirli bir güvenlik seviyesine taşındığını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Afganistan'a Bilişim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement