Türkiye'den Moritanyalı Doktorlara Eğitim - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Moritanyalı Doktorlara Eğitim

Türkiye\'den Moritanyalı Doktorlara Eğitim

TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanyalı doktorlara eğitim verildi.

26.12.2013 16:04

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Moritanya Sağlık Bakanlığında görevli 9 kişilik doktor heyetine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim verildi.

Moritanya ile sağlık alanında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanyalı 9 kişilik doktor heyetine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz, ortopedi, üroloji, neonataloji ve acil polikliniklerinde eğitim programı düzenlendi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadir Duman Salonunda düzenlenen törende eğitimlerini başarıyla tamamlayan doktorlara sertifikaları verildi. Törene, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Basri Çakmak, Başhekim Yardımcısı ve Eğitim Sorumlusu Uzmanı Dr. Namık Özcan, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Müdürlüğü İkili İlişkiler Daire Başkanı Abdullah Sert ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Moritanyalı heyet başkanı Dr. Abdallahi Amar Ely Salam, verilen eğitimlerin iki ülke arasındaki işbirliğini arttırdığı ve sağlık alanında eksiklerin tamamlanmasına yardımcı olduğunu belirtti. Salam, eğitimde duydukları memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı TİKA ve Sağlık Bakanlığına teşekkür etti.

Bu eğitimle beraber 2013 içerisinde TİKA koordinasyonunda Türkiye'de eğitim gören Moritanyalı sağlık personeli sayısı 20'ye ulaştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Moritanyalı Doktorlara Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement