Türkiye'nin AB ile Vize Pazarlığı" Paneli - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin AB ile Vize Pazarlığı" Paneli

Türkiye\'nin AB ile Vize Pazarlığı" Paneli

Brüksel Avrupa Akademik Çalısmaları Merkezi Başkanı Ulusoy: "Türkiye'nin, Avrupa mantığında bir uzlaşı ve paylaşıma ulaşamadığı sürece AB'ye üye yapılmayacaktır"

06.03.2014 00:00

Brüksel Avrupa Akademik Çalışmaları Merkezi Başkanı Mustafa Ulusoy, " Türkiye, Avrupa mantığında bir uzlaşı ve paylaşıma ulaşamadığı sürece Avrupa Birliği'ne (AB) üye yapılmayacaktır" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda "Türkiye'nin AB ile Vize Pazarlığı" konulu panel düzenlendi.

Ulusoy panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye girmek için onlara karşı özel bir strateji geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, AB ile Türkiye arasında üyelik ve vize engellerinin asıl sebebinin Türkiye'nin kültürünün, dininin farklı olması değil, Türkiye'nin siyasi formu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin AB'ye girişini engelleyen bir Rum faktörü olduğuna dikkati çeken Ulusoy, şöyle konuştu:

"Rum faktörünün çözülmesi en yakınımızda bulunan Kıbrıs enerji potansiyelinin netleştirilmesiyle alakalıdır. Şimdilerde dünyanın en önemli siyasi konusu da Kıbrıs'ın enerji konusudur. Şu anda Suriye'de yaşananlar da bu konudan dolayı çözülememektedir. Rusya'nın, Ukrayna tavrının arkasında da Kıbrıs'ın enerji konusu vardır. Bilinmelidir ki tüm konular siyasidir."

Gezi olaylarının özgürlük girişimi değil bir AB girişimi olduğunu savunan Ulusoy, Brüksel'de ve yakın zamanda Almanya'da yaşanan olayların da aynı Gezi Parkı olayı gibi bir girişim olduğunu savundu.

AB'nin gezi olaylarıyla birlikte Türkiye'ye vermek istediği mesajlar olduğuna değinen Ulusoy, "Türkiye, Avrupa mantığında bir uzlaşı ve paylaşıma ulaşamadığı sürece AB'ye üye yapılmayacaktır. Türkiye'nin formu noktasında AB'nin beklentileri cevaplanmadığı sürece, AB üyeliği söz konusu değildir" diye konuştu.

Başkanlığını AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen'in yaptığı panelde, İktisadi Kalkınma Vakfı Araştırma Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Melih Özsöz, Türkiye'nin AB ile Vize sorununun ekonomik ve siyasi boyutuyla ilgili sunum yaparken, Almanya Türk Toplumu Başkanı (ATT) Kenan Kolat da aralık ayında Türkiye ve AB arasında imzalanan "Geri Kabul Anlaşması"nı değerlendirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin AB ile Vize Pazarlığı' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement