Uçak Bileti Bugündü, Cenazesi Gitti - Son Dakika
Güncel

Uçak Bileti Bugündü, Cenazesi Gitti

Uçak Bileti Bugündü, Cenazesi Gitti

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kimya Mühendisi 31 yaşındaki Engin Yıldırım'ın Yüksekova İlçesi'ne öğretmen olarak tayini çıkan eşi Sevcan Yıldırım'ı yerleştirip ardından da bugün İzmir'e döneceği öğrenildi.

28.09.2011 15:46

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kimya Mühendisi 31 yaşındaki Engin Yıldırım'ın Yüksekova İlçesi'ne öğretmen olarak tayini çıkan eşi Sevcan Yıldırım'ı yerleştirip ardından da bugün İzmir'e döneceği öğrenildi. Acılı baba İsmet Yıldırım, kurşun sıkanlara lanet okurken, anne Fadime Yıldırım ise 'Allah belalarını versin. Kardeş kardeşi öldürüyor. ABD silah satıyor. O bizim her şeyimizdi.?dedi.

İzmir'de oturan Kimya Mühendisi olan Engin Yıldırım, öğretmen eşi Sevcan Yıldırım'ın tayinin Yüksekova'ya çıkmasının ardından bir hafta önce ilçeye annesi, babası ve henüz 4 aylık olan bebekleri ile birlikte geldi. Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu'na rehber öğretmen olarak atanan Eşi Sevcan Yıldırım'ı yerleştirdikten sonra da bugün için İzmir'e bilet kesen Kimya Mühendisi Engin Yıldırım, dün akşam saatlerinde ilçenin eski cezaevinin arka tarafında bulunan Kuruköy Yolunda Kutlar Apartmanının önünde akrabası olan Yüksekovalı 28 yaşındaki Hülya Kutlar ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Esenyurt Toplum Merkezi'nde Çocuk Gelişimi Bölümü'nde usta öğretici olarak çalışan Hülya Kutlar saldırıda ayaklarına isabet eden 3 kurşunla yaralanırken, Engin Yıldırım ise göğsüne ve ayaklarına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralandı. Yıldırım, tedavi altına alındığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam hayatını kaybetti. Tedavisi süren Hülya Kutlar'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ANNE'NİN HÜZÜNLÜ BEKLEYİŞİ

Eşinin okul ve ev işlemlerini tamamladıktan sonra bugün için İzmir'e dönmeyi planlarken hayatını kaybeden Yıldırım'ın cenazesi, Yüksekova Devlet Hastanesi'nden otopsi yapılmak üzere Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastaneye gelen Yıldırım'ın annesi, babası, eşi ve yakınlarının hüzünlü bekleyişleri yürek burkarken, kucağındaki 4 aylık Deniz adlı bebeği ile gelen eşi ise yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

BABA YILDIRIM 'KEŞKE GELMESEYDİK'

Hastane önünde oğlunun cenazesini bekleyen Engin Yıldırım'ın babası İsmet Yıldırım ise kurşun sıkanlara lanet yağdırarak, 'Ayağımız kırılsaydı da gelmeseydik. Allah belalarını versin. Torunumuzu görmeye geldik. Oğlum bugün İzmir'e gidecekti. Cenazesi geldi. Gelinimin tayini de olmasaydı keşke. Beni de vursunlar.' dedi.

ANNE 'KARDEŞ KARDEŞİ ÖLDÜRÜYOR'

Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan ve yanındakilerin desteği ile ayakta durabilen anne Fadime Yıldırım ise, 'Allah belalarını versin. Kardeş kardeşi öldürüyor. ABD silah satıyor. O bizim her şeyimizdi.' diye konuştu.

Engin Yıldırım'ın cenazesi otopsinin ardından Van Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile İzmir'e gönderilmek üzere Van Ferit Melen Havaalanı'na götürüldü. Yıldırım'ın cenazesinin 14.50 Van-İzmir Uçağı ile gönderileceği belirtildi. Bu arada Engin Yıldırım'ın hastanede bulunan yakınları gazetecilerin görüntü almalarına izin vermedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçak Bileti Bugündü, Cenazesi Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement