Ukrayna'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna\'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna'da Muhalif lider Tyagnibok, Meydan Konseyinin, iktidar ile muhalefet arasında imzalanacak anlaşmayı desteklemeye hazır olduğunu açıkladı.

21.02.2014 15:54  Güncelleme: 15:57

Ukrayna'daki protesto göstericilerini birleştiren Meydan Konseyi'nin, iktidar ile muhalefet arasında imzalanacak barış anlaşmasını desteklemeye hazır olduğu bildirildi.

Muhalefetteki Svoboda (Özgürlük) partisi lideri Oleg Tyagnibok, yaptığı açıklamada, Meydan Konseyi toplantısında, kurulacak hükümette İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko ve Cumhuriyet Başsavcısı Viktor Pşonko'nun yer almaması şartıyla iktidar ile muhalefet arasında imzalanacak anlaşmayı destekleme kararı alındığını kaydetti.

Tyagnibok, taraflar arasındaki barış anlaşmasının imzalanmadığını da belirtti.

İki gündür iktidar ve muhalefet temsilcileriyle görüşmelerini sürdüren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski de iktidar ile muhalefet arasında söz konusu anlaşmanın imzalanmasına yönelik görüşmelerin devam ettiği sırada, bir ara protesto gösterilerinin yapıldığı meydana giderek, eylemcilerle görüşmelerde bulundu. İki bakan daha sonra iktidar ile muhalefet arasındaki barış anlaşmasının imzalanacağı Devlet Başkanlığı binasına döndü.

Bu arada, Rus İnterfaks ajansı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki kriz için görevlendirdiği arabulucu Vladimir Lukin'in Ukrayna hükumeti ile muhalefeti arasında imzalanması öngörülen anlaşmayı imzalamayı reddettiğini duyurdu. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement