Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

İçişleri Bakanı Avakov: "Bakanlık bünyesinde sivil güçlere dayalı özel kuvvetler timi kurulacak"

14.04.2014 01:37

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, sivil güçleri esas alan "Vostok" (Doğu) özel kuvvetler timinin kurulacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Avakov, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ülke dışından finanse edilen bölücü terör saldırıları ve çetelerinin oluşturulmasına ilham verilen, iç düzen ve hukuka tehdit oluşan bir ortamda, ülke çapında sivil güçlere dayalı özel kuvvetler kolordusunun oluşturulması için karar verdiğini duyurdu.

Avakov, ülkedeki her bölgenin kendi sivil vatandaşlarından oluşan özel kuvvetler timine sahip olacağını ifade ederek, bu çerçevede önce ülkenin doğu ve güney illerinin, daha sonra ise merkez ve batı bölgelerinde istikrara katkı sağlayacak özel kuvvetler timinin kurulacağını kaydetti. Avakov, İçişleri Bakanlığı'nın bu çerçevede ülke genelinde 12 binden fazla insanı özel kuvvetler timine almaya ve onları ekipman, silah ve cephane ile donatmaya hazır olduğunu belirterek, bununla ilgili Lugansk'ta "Vostok" (Doğu) özel kuvvetler timinin oluşturulmasına ilişkin kararı imzaladığını bildirdi.

Avakov, İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu yeni biriminin, Ukrayna'nın devletçiliğine ve bölünmez bütünlüğüne saldırmakla görevli bölücü ve diğer saldırgan çetelere bir cevap olacağını ifade etti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement