Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Topla Tüfeğin Yerini Bilgi Aldı - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Topla Tüfeğin Yerini Bilgi Aldı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Topla Tüfeğin Yerini Bilgi Aldı

Bakan Yıldırım'ın Konuşması Sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ve Bazı Konukların Uyuklaması Dikkat Çekti.

26.02.2011 01:52

BAKAN YILDIRIM'IN KONUŞMASI SIRASINDA AK PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ NECİP TAYLAN VE BAZI KONUKLARIN UYUKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dünya ülkelerinin varlıklarını artık topla ve tüfekle sürdüremeyeceğini belirterek, "Dünya ülkeleri güçlerini, varlıklarını, tüfekle, silahla sağlayamamaktadırlar. Bunun yerine bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi paylaşan ve kullananlar bir adım öne çıkıyorlar" dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne bağlı Velimeşe Beldesi Avrupa Serbest Bölgesi'nde kurulan Hewlett Packard'ın (HP) Tayvanlı ortağı Foxconn Masaüstü Bilgisayar fabrikasının açılışlına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Balıkesir'den hava yolu ile Çorlu'ya gelen Bakan Yıldırım'ı Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Necip Taylan, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı karşıladı.

Havanın soğuk ve yağışlı olmasından dolayı Bakan Yıldırım açılış törenlerine bir saat gecikmeli olarak katıldı.

Fabrikanın açılış töreninde bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dünyada silah ve tüfeklerin yerini bilginin aldığını ve geleceği bilginin şekillendireceğini ifade etti. Ulaştırma Bakanı Yıldırım şöyle konuştu:

"Gelecek, bilişimle gelecektir. Dünya Ülkelerinin güçlerini, varlıklarını tüfekle, silahla sağlayamamaktadırlar. Bunun yerine bilgiye sahip olan bilgiyi üreten bilgiyi paylaşan ve kullananlar bir adım öne çıkıyorlar. Etrafımızda yaşadığımız olayların arka planlarına baktığımızda bu ülkelerdeki yönetimi değişikliklerini internet devrimi olduğunu kolayca anlayacağız. Bugün dünyanın her yerinde gece gündüz yaz kış zaman ve mekan farkı olmaksızın milyonlarca insan birbirleriyle konuşuyor ve alış veriş yapıp dostluklar ve projeler geliştiriyorlar. Eğitim ve Sağlık hizmetleri veriyor, üretim, araştırma ve geliştirme yapmaktadır. Türkiye olarak dünya bilgi toplumu içerisinde saygın yerinizi almak için bizimle başlattığımız çalışmalar var. Hedeflere ulaşmak için attığımız ve atmamız gereken adımlarımız var. Bugün bu adımlardan bir tanesini atmış olmanın haklı mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Başbakanlık yatırım tanıtım ajansımız yatırımlarda yer tercihimizin olmadığını yatırımcının hesabını kitabını hedeflerinin projelerini nasıl en ekonomik en verimli olacağı sonucuna göre karar vermesini ve bu yönde de biz hükümet olarak yatırım tanıtım ajansı olarak da gerekli desteğin vermemizin doğru olacağı düşündük ve buna karar verdik"

DÜNYADA KÜRESEL İŞSİZLİK VAR

Dünyada küresel işsizlik olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, yatırımcıları Türkiye'ye çekebilmek için teşviklerle destek verdikleri ifade etti. Türkiye'nin bir hukuk devleti olarak yatırımcılarını mahcup etmeyeceğini kaydeden Yıldırım "Burada donanım dediğimiz bilgisayarların parçalarının bir biriyle birleştirilmesi işi değil bunun daha da geliştirilmesi Ar-Ge laboratuarlarında yapılacak çalışmalarla bunun yerli katkısını içeriğini gittikçe arttırılmasıdır. Türkiye yatırımcıyı mahçup etmez, hayal kırıklığına uğratmaz, Türkiye bir hukuk devletidir. Buraya yatırım yapan bir daha ayrılmaz" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuşması sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ve bazı konukların 'uyuklaması' dikkat çekti.

"HP TÜRKİYE'YE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ise Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın merkezinde yer alan Türkiye'nin uzun yıllar boyunca HP'nin küresel stratejisinin önemli bir merkezi olduğunu söyledi. Urçar, "Çalışmalar tamamlandığında 60 milyon dolarlık bir yatırıma ulaşacak olan Foxconn bilgisayar fabrikası da HP´nin Türkiye´ye verdiği büyük önemi göstermektedir. Çorlu´da ki Foxconn bilgisayar fabrikasıyla Türkiye´yi HP´nin global tedarik zincirinin önemli bir parçası ve EMEA ( İsrail, Yunanistan, Türkiye, Ortadoğu, Afrika) bölgesinde stratejik bir sevkiyat üssü yapıyoruz. Ülkemizde dev BT ekosistemimizi güçlendirecek olan masaüstü bilgisayar fabrikamız ile Türkiye´nin sektörel potansiyelini daha da geliştireceğiz. Ayrıca Foxconn masaüstü bilgisayar fabrikasının, ekonomik şartların elvermesi halinde, ileride bilgisayar yedek parçaları sağlayan bir ulusal tedarik zincirinin oluşturulması bağlamında da stratejik önem taşıdığına inanıyoruzö diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekiler fabrikanın açılışını yaparak tesisleri gezdi. Farika hakkında bilgiler alan Bakan Yıldırım daha sonra farikadan ayrılarak hava yolu ile Çanakkale'ye gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Topla Tüfeğin Yerini Bilgi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement