Ülkedeki Orman Yangınları - Son Dakika
Güncel

Ülkedeki Orman Yangınları

Ülkedeki Orman Yangınları

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, orman yangınlarına neden olan kişilere ve özellikle piknik yapılması yasak yerlerde piknik yaparken orman yangını çıkaranlara bedelini yasalar nezdinde ödeteceklerini ve gerekli zararın bedelini...

31.07.2013 15:20

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, orman yangınlarına neden olan kişilere ve özellikle piknik yapılması yasak yerlerde piknik yaparken orman yangını çıkaranlara bedelini yasalar nezdinde ödeteceklerini ve gerekli zararın bedelini sonuna kadar alacaklarını söyledi.

Uzun, Mersin'de katıldığı iftar yemeğinden sonra Gülnar başta olmak üzere Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar alanın kül olması nedeniyle bir değerlendirme yaptı. Uzun, "Gülnar bölgesinde çıkan yangın, rüzgarın etkisinin yön değiştirmesiyle büyüdü. Çok şükür ekiplerin ve Orman Bölge Müdürlüğümüze yardım eden diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın olağanüstü gayretleriyle çok büyük fedakarlıklar içerisinde kendilerini tehlikeye atan görevlilerimizin kahramanca çalışmaları sayesinde yangınlar daha fazla büyümeden kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangın, aşırı rüzgar nedeniyle kontrol altına zor da olsa alındı. Ancak, yaklaşık 60 hektar alanın kül olduğu bilgisini aldım. Yangın bölgesinde can kaybı yok, ormanlık alan ve zeytin bahçeleri yanarak kül oldu. Maalesef ciğerlerimiz yandı" dedi.

Geleceğimizi yakmaya neden olan sorumsuz insanların yasalar nezdinde cezalandırılacağına vurgu yapan Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son yıllarda yıllık yangın çıkış sebepleri incelendiğinde, meydana gelen yangınların yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğu görülmektedir. Yangın çıkmasında piknik ateşi, çoban ateşi, anız yakılması, avcı ateşi, kasıt gibi unsurlar rol oynamaktadır. Piknik yapmak için ormanlık alanlara gelenler, yaktıkları ateşi söndürmeden ya da söndürdüklerini zannederek orayı terk etmektedirler. Bir kere anız ve ot yangını çıkaranlara, piknik yapılması yasak yerlerde piknik yaparken orman yangını çıkaranlara, orman yangını çıkaranlara, neden olanlara bunların bedeli yasalar nezdinde neyse ödeteceğiz ve onlara gerekli cezalara çarptırılması için, verdikleri zararların tazmini için son kuruşuna kadar takip edip Türk yargısı nezdinde onlardan hesap soracağız. Bunu açık bir şekilde ifade ediyorum. Bu konuda devlet olarak fevkalade kararlı olduğumuzu, milletin hakkını korumakla mükellef olduğumuzu, ormanların herkesin, hatta gelecek kuşaklarımıza emanet olduğunu, bunları en iyi şekilde korumanın önemli bir görev olduğunu biliyoruz."

Sıcaklık artışının orman yangınlarında da artışa neden olduğunun altını çizen Uzun, "Piknik yaparken daha dikkatli olunmalı, ormanlara cam ve cam kırıkları ile sigara izmaritleri atılmamalıdır" uyarısında bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkedeki Orman Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement