Uludere'de 'Askeri Yargı İstemiyoruz' İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Uludere'de 'Askeri Yargı İstemiyoruz' İmza Kampanyası

Uludere\'de \'Askeri Yargı İstemiyoruz\' İmza Kampanyası

Şırnak Uludere'deki hava operasyonunda ölenlerin aileleri soruşturma dosyasının askeri savcılığa sevk edilmesi üzerine imza kampanyası başlattı.

02.09.2013 11:38  Güncelleme: 12:21

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin aileleri, soruşturma dosyasının askeri savcılığa sevk edilmesi üzerine 'askeri yargı istemiyoruz' adı altında imza kampanyası başlattı.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı vererek, dosyayı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdi. Uludere'nin Gülyazı Köyü'nde bulunan barış aktivistleri İbrahim Yaylalı ve Meral Geylani öncülüğünde ölen 34 kişinin aileleri, 'askeri yargı istemiyoruz' adı altında imza kampanyası başlattı.

Ölen 34 kişinin mezarları başında basın açıklaması yapan Meral Geylani, devletin son olarak ailelerle görüşmesinin haricinde tek bir adım atılmadığını öne sürdü. Geylani şöyle dedi:

"Burada aileler başından beri adalet arayışlarını usanmadan vermeye devam ediyorlar. Sivil savcılık 17 ay boyunca yol alınmayan dosyayı, takipsizlik kararıyla askeri yargıya teslim etmeye karar verdi. Bunun üzerine aileler 'imzala.com' adlı sitede 'Roboski'de askeri yargı istemiyoruz' imza kampanyasını TBMM Başkanı'na ve Cumhurbaşkanı'na göndermek üzere başlattılar." dedi.

Geylani, ailelerle dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Hükümetin ailelere karşı bu saldırısını önlemek, hem de ailelerin dosyasının askeri yargıdan alınıp sivil ve adil yargılamaların yapılabilecek düzenlemeler için Cumhurbaşkanını göreve çağıran bir imza kampanyası başlattığımızı burada kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bulunduğu il ve çevresinde bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere'de 'Askeri Yargı İstemiyoruz' İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement