Uluslararası Canik Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Canik Sempozyumu Sona Erdi

Uluslararası Canik Sempozyumu Sona Erdi

Canik Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün süren 2.Uluslararası Canik Sempazyumu sona erdi.

21.10.2012 15:50

Canik Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün süren 2. Uluslararası Canik Sempazyumu sona erdi.

Dünyanın çeşitli üniversitelerinden 93 bilim adamının katıldığı ve iki gün süren "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik" konulu '2. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun başarılı geçtiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bundan sonra bölgenin sosyal ve kültürel tarihini ele alacaklarını ifade etti.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun kapanış töreninde, Türkiye'den 32 üniversitenin yanı sıra Yunanistan, İran, Azerbaycan, Hindistan, Almanya'dan sempozyuma katılan 93 bilim adamına ve sempozyumda emeği geçenlere katılım belgesi verildi.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli'nin de katıldığı törende, Başkan Genç, sempozyuma katılarak bölge tarihiyle ilgili çalışmalarını paylaşan bilim adamlarına katılım belgelerini verdi ve teşekkür etti.

Canik'i tarihsel süreç içerisinde genlerinde var olan ticari kültürünü göz önüne alarak geleceğe taşıdıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Daha önce İlkçağdan Cumhuriyete Canik kitabımızı çıkarmıştık. Şimdi bu sempozyumu da kitaplaştırarak Canik'te ticareti kitap haline getireceğiz. Yine 3.'sünü düzenleyeceğimiz sempozyumda ise bölgenin sosyal ve kültürel hayatını ele alacağız ve onu da kitaplaştıracağız" dedi.

Sempozyuma katılanlar şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Canik Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement