Uluslararası Öğrenciler Her Çarşamba Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Öğrenciler Her Çarşamba Buluşuyor

Uluslararası Öğrenciler Her Çarşamba Buluşuyor

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrenciler KİSA'nın düzenlediği organizasyonla her Çarşamba Umuttepe Kültür Merkezi'nde bir araya geliyor

26.12.2013 13:53

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği'nin (KİSA) kentimizde eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik çalışmaları devam ediyor. Ülke tanıtım günleri düzenleyerek farklı ülkeleri tanıma fırsatı sunan KİSA uluslararası öğrencileri her Çarşamba Umuttepe Kültür Merkezi'nde bir araya getiriyor.

HER ÇARŞAMBA UMUTTEPE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

25 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşen buluşmaya Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu, KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, Başkan Yardımcıları Faruk Eriş ve Şükrü Yalçın ile uluslararası öğrenciler katıldı.

BİR IRKIN DİĞERİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR

Hiçbir ırkın bir diğerine üstün olmadığını vurgulayan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, "Sizler farklı ülkelerden gelerek burada eğitim alıyorsunuz. Eğitiminizi en iyi şekilde tamamlamanız ve ülkemizi, kentimizi tanımanız için çalışmalar yapmalıyız. Bu bakımdan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği yönetimini bu önemli çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Biz de elimizden geldiğince bu çalışmaya desteklerimizi vereceğiz" şeklinde konuştu.

KARDEŞLİK VURGUSU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu ise yaptığı konuşmada kardeşlik vurgusu yaptı. Siyah tenlinin beyaz tenliye üstünlüğü olmadığı gibi batıdakinin de doğudakine üstün olmadığını söyleyen Ayvazoğlu, "Sizin için çabalayan bir dernek var. Bu dernek etrafında kenetlenerek burada kendinize faydalı olacak şeyleri alın. Biz de çalışmalarınıza destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİK"

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Mehmet Baydemir ise bir yılı aşkın süredir yaptıkları çalışma ile büyük mesafeler kat ettiklerini söyledi. 87 farklı ülkeden bin öğrencinin Kocaeli'de eğitim görmesinin kent adına büyük bir artı olduğunu vurgulayan Baydemir, "Bizim birinci önceliğimiz sizin eğitiminiz. Bir an önce mezun olup ülkenizde çalışmanızı ve ülkenizi kalkındırmanızı istiyoruz. Bunun yanında ülkemize ve kentimize ait değerlerimizi de öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmenizi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslararası öğrencilerin sıkıntılarını da dile getirdiği program yapılan ikramın ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Öğrenciler Her Çarşamba Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement