Uygurlar'a oruç ve teravihin yasaklanması - - Son Dakika
Güncel

Uygurlar'a oruç ve teravihin yasaklanması -

Memur-Sen üyesi bir grup, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde devlet memuru ve öğrencilerin ramazan ayında oruç tutmasının yasaklanmasını protesto etti.

17.07.2014 23:00

Memur-Sen üyesi bir grup, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde devlet memuru ve öğrencilerin ramazan ayında oruç tutmasının yasaklanmasını protesto etti.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalara üye bir grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi genelinde uygulanan yasağı protesto etmek için Çin'in Ankara Büyükelçiliği yanında, simit ve su ile oruç açtı. Kur'an ı Kerim tilavetinin ardından gruptakiler, Doğu Türkistan bayrağı açıp, sloganlar atarak protesto gösterilerinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, iftar öncesi toplandıkları büyükelçilik yanındaki sokakta yaptığı açıklamada, "Doğu Türkistan'da devlet memuru ve öğrencilerin ramazan ayında oruç tutması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çin tarafından yasaklandı. Çin'in yıllardır baskı ve işkence ile birlikte yaşamaya zorladığı Doğu Türkistan, Çin işkencesine maruz kalmaya devam ediyor" dedi.

Çin zulmünden kaçan Uygur Türkleri'nin, kaçak yaşadıkları ülkelerde maddi ve manevi çok sıkıntı çektiğini belirten Tonbul, şunları kaydetti:

"Dünyanın yeni süper gücü Çin, bir taraftan sosyal, kültürel, ekonomik ve hukuki olarak gelişim kaydederken öbür taraftan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi sistematik olarak ya katlediyor ya da zulümle inim inim inletiyor. Uluslararası kamuoyu ise her zamanki gibi üç maymunu oynuyor. Gazze'ye, Irak'a, Suriye'ye, Arakan'a göz yuman, kulak tıkayan AB, ABD, BM, İİT, doğal olarak Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asıyor. Fakat tüm dünya sussa da biz susmayacağız. Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak, mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz."

Müslümanlara yapılan zulümlerin son bulması gerektiğini kaydeden Tonbul,

"Müslüman bir bireyin en temel hakkı olan oruç, inanç hürriyeti kapsamında derhal serbest olmalıdır. Çin, Doğu Türkistan'a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeçmelidir" diye konuştu.

-Memur-Sen üyeleri

Uygurlar\'a oruç ve teravihin yasaklanması -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uygurlar'a oruç ve teravihin yasaklanması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement