Vali Musa Çolak'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Musa Çolak'a Ziyaret

Vali Musa Çolak\'a Ziyaret

Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

24.03.2012 15:47

Siirt' te Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce organize edilen etkinlikler kapsamında, ilimize davet edilen, son istiklal gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, ve Dünya barış elçisi, Turgut Kaçmaz, Vali Musa Çolak' ı makamında ziyaret etti.

Dünya Barış Elçisi Hüseyin Kaçmaz yaptığı konuşmada; Siirt ilinde, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce organize edilen etkinlikler kapsamında, Siirt' te geldiğini, dört gün süreyle ilk ve orta öğretim kurumlarında " Çanakkale Zaferi" ile ilgili konferans verdiğini belirterek, 97 Yıl önce Çanakkalede, Türk, Kürt, Laz, Çerkez,Arap ve diğer halkların beraberce omuz omuza can vererek, bu ülkeyi kurduklarını" söyledi.

Konferanslara okuldaki öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük bir ilgi duyduğunu belirten Turgut Kaçmaz; Çanakkale Zaferi'ni bizzat babasından dinlediğini ve çanakkale ruhunu öğrencilerimize anlatığını ifade ederek, Vali Musa Çolak' ı daha öncede tanıdığını ve kendisine teşekkür ziyaretinde bulunuduğunu söyleyerek, Vali Çolak' a "Çanakkale Resim Albümü" hediye etti.

110 yaşındayken hayatını kaybeden istiklal gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın çok değerli oğlu emekli öğretmen ve Birleşmiş Milletler tarafından da Dünya barış elçisi ilan edilen çok değerli hocamız Turgut Kaçmaz' ı Siirt' te ağırlamaktan büyük bir mutluluk duduğunu belirten vali Musa Çolak, "Çanakalle Zaferi ve Şehitler günümüzü anma programları kapsamında "Çanakkale Zaferi" nin önemini, gelecek kuşaklara iyi aktarılması ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, tarihe altın harflerle adını yazdıran bu eşsiz zafer destanını iyi anlatmamız gerekiyor,bunuda en iyi tarihin canlı tanıkları anlatabilir. Sayın hocamıza verdiği desteklerden dolayı kendisine, şahsım ve Siirt halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, Vali Musa Çolak, Siirt ilinin tarihi ve kültürünü simgeleyen bir Plaket ve Siirt iline özgü çeşitli hediyeleri, Turgut Kaçmaz'a sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Musa Çolak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement