Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde - Son Dakika
Güncel

Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde

Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde

"Verginin Toplanması Kadar, Zayi Olmadan Kamu Hizmetlerine Harcanması da Çok Önemlidir."

28.02.2011 09:24

BARTIN'DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİNDE KONUŞAN MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ;

"VERGİNİN TOPLANMASI KADAR, ZAYİ OLMADAN KAMU HİZMETLERİNE HARCANMASI DA ÇOK ÖNEMLİDİR."

Bartın'da 22. Vergi Haftası kapsamında Bartın'daki Gelir ve Kurumlar Vergisi vergi rekortmenleri düzenlenen yemekli toplantıda ödüllerini aldı.

Bartın Öğretmenevi'nde Bartın Defterdarlığı'nın düzenlediği yemeğe; AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Deniz.Kıdemli Albay Yalçın Enç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rafet Yavaş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Baro Başkanı Kamil Altan, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Defterdar Vekili Ziya Aksu ve Bartın'da en yüksek vergiyi veren mükellefler katıldı.

Bartın Defterdar Vekili Ziya Aksu toplantıda yaptığı konuşmada "22. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Defterdarlığımızca düzenlenen ilk 5'e giren Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine verilecek hediyelerle yemek törenine hepiniz hoş geldiniz. Hızlı bir kalkınma süreci içerisinde olan ülkemizde vatandaşlarımıza verilen kamu hizmetlerinin yapılmasında temel finansman kaynağı vergi gelirleridir. Vergi gelirleri sadece kamu giderlerini karşılayan bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden sanayileşmeyi ve istihdamı geliştiren en önemli finansal harekettir. Ödüllerini alacak olan Bartın ilimizin gururu mükelleflerimizin ülke ekonomisine sağlamış oldukları katkı dolayısı ile kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." Dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valisi İsa Küçük, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri Uğur Pelenkoğlu, Serhat Çörek, Çakrazlılar, Ali Fuat Gümüştaş, Kamil Altan ve diğer rekortmenlere ödüllerini verdi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Vergi vermenin önemine değinerek, Bartın'ın vergi tahsil ve tahakkuk oranının Türkiye'nin en iyi illerinden olduğunu söyledi. Bartın'da en yüksek vergiyi veren iş adamlarını kutladığını belirten Milletvekili Tunç, kendi çaplarında da vergi vererek Bartın'da ticari faaliyetlerini sürdüren tüm esnaf ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum, Bartın'da Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi çalışmalarımız devam ediyor, yeni gelecek fabrikalarımız sayesinde vergi tahsilatı da artacak, Verginin toplanması kadar, çarçur edilmeden kamu hizmetlerine harcanması da çok önemlidir, vergi verenler, ödedikleri paranın kuruşunun bile zayi olmadan milletimiz için eğitim için sağlık için ve diğer yatırımlar için harcandığını görmeleri onları daha fazla vergi ödemeye teşvik edecektir. Son yıllarda vergi oranlarındaki düşüşe rağmen vergi tahsilatındaki artış ve buna parelel olarak yatırımların artması ve Türkiye'nin dünyanın en güçlü ekonomileri arasına girmek için gösterdiği atılım herkesin takdirini kazanmaktadır" Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement