Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu - Son Dakika
Güncel

Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu

Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu sayesinde atletlerin yakınlarıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişinin bu hafta sonu yurt dışından İstanbul'a geldiğini, maratonu, dünyanın en büyük 7...

11.11.2012 17:27

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu sayesinde atletlerin yakınlarıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişinin bu hafta sonu yurt dışından İstanbul'a geldiğini, maratonu, dünyanın en büyük 7. maratonu yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en geniş katılımlı kitlesel organizasyonu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 34. kez İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın katılımıyla gerçekleşti.

Vodafone'un maratona özel geliştirdiği "VMaraton" uygulaması ile İstanbullular, Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolayca ulaştı.

Başlangıç ve bitiş noktalarında yer alan Vodafone "Eğlenceye Bi Koşu" alanlarında DJ eşliğinde müzik yayını, maraton özel programları, fotoğraf çekim aktiviteleriyle hem profesyonel koşucuların hem de halk yürüyüşüne katılanların yaşadığı deneyim daha renkli ve eğlenceli bir hale geldi.

Katılımcıların maratonda yaşadıkları deneyimleri, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak birbirleriyle iletişime geçmesine ve aynı zamanda çeşitli ödüller kazanmasına olanak sağlayan farklı aktiviteler düzenlendi. Bu aktiviteler Twitter üzerinden "#hergünbirmaraton hashtag"iyle paylaşıldı.

-"Dünyanın ilk ve tek kıtalararası maratonuna destek vermekten memnuniyet duyuyoruz"-

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, şehir maratonlarının her yıl düzenlendikleri şehrin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılarda bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

" New York, Londra, Berlin, Boston, Tokyo ve Chicago'da düzenlenen maratonlar, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turisti maraton döneminde bu kentlere çekiyor ve ekonomiye yüz milyonlarca dolar katkı sağlıyor. 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu sayesinde de atletlerin yakınlarıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişi bu hafta sonu yurtdışından İstanbul'a geldi. Bu rakamın her geçen yıl daha da artacağına inanıyoruz.

Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden biri olarak, sahip olduğumuz global iletişim ağımızı Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nu dünyanın en büyük 7. maratonu yapmayı hedefliyoruz. Bugün, 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nda 88 farklı ülkeden 13 bin atlet koşarken 100 bini aşkın sporsever de büyük bir coşku içinde sağlıklı bir yaşam için yürüdü."

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement