Yaban Hayvanlarına Yem Desteği - Son Dakika
Güncel

Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Rize'de kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

05.12.2013 11:30  Güncelleme: 11:35

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ile Çamlıhemşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yaban hayvanları için Çamlıhemşin ilçesine bağlı Fırtına Vadisi'ndeki yaban hayati geliştirme sahasında 250 kilo yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanları için doğaya yem bırakılması faaliyetine başladıklarını söyledi. Yaban hayvanlarının kış şartlarında aç kalmaması ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için doğaya yem bırakmanın önemli olduğunu vurgulayan Bulut, "Geçen yıl İkizdere bölgesinde yemleme faaliyetini gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise faaliyete Çamlıhemşin ilçesinde başladık" dedi.

Bulut, faaliyetlerin kış mevsimi süresince devam edeceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geçen yıl 4 ton yemleme yapmıştık. Bu yıl ise yaklaşık 5 ton yemi yaban hayvaları için doğaya bırakacağız. Kış şartları ağır geçerse bu sayıyı daha da artırabiliriz. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz yaban hayatının desteklenmesi konusunda güzel projelere imza atıyor. Biz de bölge müdürlüğüne bağlı Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon'da bu faaliyetlere başladık. Rize'de biraz erken başladık çünkü kar en erken bu bölgeye düştü. İlk faaliyetimizi de Çamlıhemşin ilçemizde gerçekleştirdik. Yaban hayatını ne kadar çok desteklersek turizme etkisi o kadar fazla olacaktır. Av turizmi ve yaban hayatı gözlem turizmi, foto safariye çok ciddi katkı sağlayacaktır. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

Doğaya yem bırakma işlemine Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Albardak ile Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaban Hayvanlarına Yem Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement