Yargıtay, BDP'lilerin 'Örgüt Üyeliğini' Onadı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, BDP'lilerin 'Örgüt Üyeliğini' Onadı

Yargıtay, BDP\'lilerin \'Örgüt Üyeliğini\' Onadı

KCK üyesi 4 sanığın,'Terör örgütü üyeliği' suçundan aldıkları cezaları Yargıtay onadı.

25.05.2013 13:20  Güncelleme: 16:20

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde KCK operasyonunda yakalanıp Malatya'da yargılanan 4 sanığın, 'Terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütü faaliyetlerini organize etme' suçlarından aldığı cezaları bozan Yargıtay, 'Terör örgütü üyeliği' suçundan aldıkları cezaları ise onadı.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile 28 Haziran 2011 tarihinde Elazığ'da düzenlenen KCK operasyonunda, BDP'nin Karakoçan eski İlçe Başkanı ve BDP'nin desteğiyle bağımsız milletvekili adaylığı YSK tarafından, 'Kaçak elektrik kullandığı ve bir radyo programında suç ve suçluyu övdüğü' gerekçesiyle iptal edilen İsa Gürbüz ile birlikte BDP'li Belediye Meclis Üyesi Sefer Aray, BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ateş, BDP ilçe yöneticilerinden Sabri Acar tutuklanmıştı.

'Terör örgütü üyeliği' ve 'örgüt propagandası yapmak ve terör örgütü faaliyetlerini organize etme' suçlamasıyla Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İsa Gürbüz'e 20 yıl, Sabri Acar'a 13 yıl 5 ay, Sefer Eray'a 8 yıl 3 ay ve Hacı Ateş'e 7 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme kararına sanık avukatlarından Sıddık Karagöz, Yargıtay 9'uncu Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itiraz etti. 9'uncu Ceza Dairesi, sanıkların 'Terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütü faaliyetlerini organize etme' suçlarıyla ilgili mahkeme kararını bozarken, 'Terör örgütü üyeliği' cezalarını ise oy birliği ile onandı.

Yargıtay İsa Gürbüz'e 10 yıl 6 ay, Sabri Acar'a 9 yıl, Sefer Eray'a 6 yıl 3 ay, Hacı Ateş'e 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. Yargıtay, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla verilen kararını ise tekrar görüşülmek üzere yerel mahkemeye göndererek bozdu.

Elazığ BDP İl Başkanı Turan Çelik, verilen cezalara tepki göstererek, "Yıllardır Kürt kimliğimizden dolayı ötekileştirildik. Barış sürecinde samimi olarak bu sürece katkı sağlamak hepimizin insanlık görevi. Artık hiçbir anne evladı için ağlamasın. Hiçbir kişi sırf düşüncesinden dolayı cezalandırılmasın diyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay, BDP'lilerin 'Örgüt Üyeliğini' Onadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement