Yemin Törenine Saatler Kala HDP'den Baykal'a Özel Rica - Son Dakika
Güncel

Yemin Törenine Saatler Kala HDP'den Baykal'a Özel Rica

Yemin Törenine Saatler Kala HDP\'den Baykal\'a Özel Rica

Yeni vekillerin Meclis'teki yemin törenine saatler kala HDP, Türkçe bilmeyen vekili için Deniz Baykal'dan özel bir ricada bulundu.

23.06.2015 11:55  Güncelleme: 12:08

7 Haziran seçimleriyle parlamentoya girmeye hak kazanan milletvekilleri bugün yemin edecek. Parlamentoya en yaşlı üye olması sıfatıyla CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal başkanlık edecek. Yemine saatler kala HDP'den Baykal'a çok özel bir rica iletildi.

BAYKAL'DAN ANLAYIŞLI OLMASI İSTENDİ

Türkçe konuşmayı iyi bilmeyen ve yemin töreni için Türkçe öğrenmeye çalışan HDP Milletvekili Feleknas Uca'nın TBMM Genel Kurul kürsüsünden nasıl yemin edeceği konusunda tartışmalar yürütülürken, HDP'nin bugünkü birleşimi yönetecek Deniz Baykal'dan Uca'nın olası yanlış bir telaffuzuna karşı anlayışlı olmasını istediği öğrenildi.

Kürtçenin yanı sıra İngilizce ve Almanca bilen ancak Türkçesi iyi olmayan Uca'nın, yemin metninin telaffuzunda sorun yaşayabileceği belirtilerek, "Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ederiz." denildi.

HDP, VEKİLLERİ DE UYARDI

Bu arada HDP'nin dün basına kapalı grup toplantısında da milletvekillerine, 'yemin' tartışmasına neden olabilecek söz ve davranışlardan kaçınılması uyarısı yapıldı.

KÜRTÇE YEMİN ETMEK İSTEMİŞTİ

Kamuoyunun Avrupa Parlamentosu üyeliğinden de tanıdığı ve ailesi 44 yıl önce Batman'dan Almanya'ya göç eden Ezidi kökenli Feleknas Uca, seçim sonrası Kürtçe, Almanca ve İngilizce bildiğini hatırlatarak, Meclis'teki yemin töreninde Türkçe bilmediği için Kürtçe yemin etmek istediğini söylemişti.

Son Dakika Güncel Yemin Törenine Saatler Kala HDP'den Baykal'a Özel Rica - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (264)

  • zaza23: bunları gördükçe kadınlardan sogudum ya 123 14 Yanıtla
  • MÜSLÜMANTÜRK: Tipe bak ya bu nasıl birsey ya... 129 3 Yanıtla
  • şervan : bu iş kolay hepınız kürtçe örenin hırsızlar 9 73 Yanıtla
  • SAMSUNLU: EYYY HALEN GÖZÜNÜ AÇAMAYAN KÜRT KARDEŞLERİM,MEDET UMDUĞUN İNSANA BAK,DAHA MİLLETVEKİLİ OLDUĞU ÜLKENİN DİLİNİ BİLMİYOR,BUNLAR ERMENİ ERMENİ,AÇIN GÖZÜNÜZÜ ARTIK,ATIN ŞU PİSLİKLERİ TOPRAKLARIMIZDAN,AĞALIK VE AŞİRETİ SONA ERDİRİN,ERDİRİNKİ RAHAT EDİN,KENDİ YAŞANTINIZ GELİRİNİZ OLSUN,BİRİLERİNİN ALTINDA KARIN TOKLUĞUNA ÇALIŞMAYA NEKADAR DEVAM EDECEKSİNİZ,SİZ DEVLETİNİZE SAHİP ÇIKARSANIZ,BU DEVLETTE MİLLETTE SİZE SAHİP ÇIKAR,AMA ÖNCE SİZLERİN DİK DURMANIZ LAZIM,ÖNCE VATAN DEMENİZ LAZIM, 8 47 Yanıtla
  • komedi: Türkçe bilmeden yemin etti diyelim,sonraki oturumlarda ne is yapacak bu kadın? ne anlayacak da neye oy verecek? 46 6 Yanıtla
  • solcu: kürtçe et bacım baş tacısın 15 32 Yanıtla
  • MİLLİYETÇİ: BAŞ ÖRTÜLÜ VEKİLİ MECLİSTEN ATMIŞDINIZ ŞİMDİ BUNU ATSANIZANA GÜCÜNÜZ YETİYORSA CHP.MHP.ÇARKÇILAR 19 28 Yanıtla
  • SAMSUNLU: EYYY HALEN GÖZÜNÜ AÇAMAYAN KÜRT KARDEŞLERİM,MEDET UMDUĞUN İNSANA BAK,DAHA MİLLETVEKİLİ OLDUĞU ÜLKENİN DİLİNİ BİLMİYOR,BUNLAR ERMENİ ERMENİ,AÇIN GÖZÜNÜZÜ ARTIK,ATIN ŞU PİSLİKLERİ TOPRAKLARIMIZDAN,AĞALIK VE AŞİRETİ SONA ERDİRİN,ERDİRİNKİ RAHAT EDİN,KENDİ YAŞANTINIZ GELİRİNİZ OLSUN,BİRİLERİNİN ALTINDA KARIN TOKLUĞUNA ÇALIŞMAYA NEKADAR DEVAM EDECEKSİNİZ,SİZ DEVLETİNİZE SAHİP ÇIKARSANIZ,BU DEVLETTE MİLLETTE SİZE SAHİP ÇIKAR,AMA ÖNCE SİZLERİNDİK DURMANIZ LAZIM,ÖNCE VATAN DEMENİZ LAZIM, 6 37 Yanıtla
  • patnos: kürt yeminedin parlemento bizimdir hdp 4 39 Yanıtla
  • ÇALIŞ OKÇU: KİMLERİN ELİNE KALDIK, ŞUNLARDAN MEDET UMANLAR...YAZIK SİZLERE. 36 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement