Yeni Belediye Hizmet Binası Ve Kent Meydanının Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Belediye Hizmet Binası Ve Kent Meydanının Temeli Törenle Atıldı

Yeni Belediye Hizmet Binası Ve Kent Meydanının Temeli Törenle Atıldı

Eski hastanenin bulunduğu alanda yapımına başlanan İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesinin temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

07.02.2018 09:57

İnegöl Belediyesi'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olma özelliğine sahip projenin Ekim ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

İnegöl Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan eski hastane alanı ile çevresinde yeni bir Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara start verilmişti. İnegöl Belediyesi, bugüne kadar en büyük yatırımı olacak proje için titizlikle yürüttüğü süreç içerisinde, yeni binanın nasıl bir mimariye sahip olacağını düzenlediği proje yarışmasıyla belirledi. Ardından yapılan ihale sonucunda uzun yıllar şehrimize hizmet edecek, ilçe halkının kaliteli ve hızlı hizmet almasını sağlayacak Yeni Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesi için çalışmalar başladı.

İNEGÖL VE BURSA PROTOKOLÜ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Atatürk Heykeli ve çevresindeki alanı da kapsayan projede belli bir aşama kaydedilirken, İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olan Yeni Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesinin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Coşkulu bir programla yapılan temel atma törenine; İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve yöneticileri, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

HERŞEY İNEGÖL İÇİN

16.30'da gerçekleştirilen temel atma töreni, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşıyla başladı. Ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Belediye olarak tek düşünce ve gayelerinin ilçe halkına hizmet odluğunu vurgulayan Taban, "Hiçbir kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak, ben demeden biz diyerek, ortak akılı harekete geçirerek, el ele gönül gönüle çalışmaya devam. Her şey gönülden bağlı olduğumuz İnegöl için" dedi.

50 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

İnegöl Belediyesi'nin 2020 yılında 150'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: "1870 yılında kurulan ve 2020 yılında kuruluşunun 150'inci yılına kutlamaya hazırlanan bir belediye olarak; modern ve markalaşan bir görünümüne haiz, insan odaklı, halkımızı kucaklayan ve bütün kesimleri birleştiren yapısıyla örnek olan bir kurum olarak geleceğe güvenle koşmaktayız. Bu proje sıradan bir proje değil. Bu proje ile ilgili 36 firmadan teklifler alındı. Bu firmaların çoğu Türkiye çapında çok önemli projelere imza atan firmalar. Verilen teklifler neticesinde, 49 milyon 490 bin liralık teklif ile şuan buradaki çalışmayı yapan firmamız ihaleyi kazandı. Ve yüklenici firma ile 13 Temmuz 2017 tarihinde sözleşme imzalandı. Ekim sonu veya Kasım ayının başı gibi yüklenici firma burayı bize teslim edecek."

SOSYAL YAŞAM ALANI OLACAK

"İnegöl tarihini ciddi şekilde etkileyecek bir sosyal yaşam alanı yapıyoruz. Biz sadece Belediye Hizmet Binası yapmıyoruz. Biz aynı zamanda Kent Meydanı yapıyoruz. Avrupa'daki şehirler meydanları ile ünlü. Bizde burada oluşturacağımız Kent Meydanı ile birçok şehre örnek olacak bir meydanı şehrimize kazandırmanın telaşı içerisindeyiz. Farkındalık oluşturacak bir sosyal donatı alanı ve Belediye Hizmet Binası yapıyoruz."

İNEGÖL'E DEĞER KATACAK

Projenin sağlam ve kalite olduğuna da dikkat çeken Alper Taban, "Projemiz İnegöl'de ilk defa kullanılan C50 beton sistemi üzerinde yükselecek. Ayrıca zeminde uygulanan jetclaas sistemi ile oldukça sağlam ve kaliteli bir proje. Biz burada saray değil, bazı ek üniteleri ile birlikte halkımıza bir 'Hizmet Binası' yapıyoruz. Toplam proje alanı 29 bin 945 metrekare. Zemin kat alanı 4 bin 208 metrekare. Bodrum kat alanı 9 bin 106 metrekare. 1.kat inşaat alanı 2 bin 702 metrekare, 2. kat inşaat alanı 2 bin 443 metrekare, 3. kat inşaat alanı bin 842 metrekare ve 4. kat inşaat alanı 786 metrekare. Bodrum katta 145, açık otoparkta ise 50 araçlık park alanımız mevcut olacak. Belediyenin tüm birimlerinin aynı çatı altında toplanmasıyla, koordinasyon daha iyi bir şekilde sağlanacak. Hizmet binamızda ana hizmet kalemlerinin yanında nikah dairesi, farklı etkinlikler için kullanılabilecek çok amaçlı salon, kafeterya ve yemekhane mevcut olacak. Buranın günün 24 saati canlı kalan çekici bir mekan olmasını istiyoruz. Ayrıca İnegöl Belediyesine yakışır bir meclis salonu, tüm siyasi partilerin kendi grup odalarının olduğu bir müştemilatı da oluşturacağız. Şehrimizin kalbi konumundaki bu yer hem Heykel civarı ve Kuğulu Park ile hem de kendi içerisinde oluşturacağı alanlarla bir çekim merkezi olacak. 25 bin 737 metrekare peyzaj alanımız mevcut olacak. Burada yeşil alan ve örnek bir kentsel vizyona yakışır kent meydanımızla İnegöl'ümüze artı bir değer katacağımıza inanıyoruz" açıklamalarında bulundu.

BURANIN BİR HİKÂYESİ VAR

Alper Taban'ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Her çalışmanın bir hikâyesi olduğu gibi buranın da bir hikâyesi olduğunu ifade eden Başkan Aktaş; "Birileri saray dedi, bu manada köşk nitelendirmesi yaptı. Bu makamlar hizmet makamlarıdır, kimseye baki değildir. Belediye binası yapanlar bir dahaki dönemde o makamı çok kullanamazlar derler. Ben işin içine bile giremeden İnegöl Belediye Başkanlığını terk etmek zorunda kaldım. Demek ki bu işler kimseye kalmıyor. Mevcut İnegöl Belediye Binası, Muhittin Tanoğlu döneminde şu anki yerinde konuşlandırılmış. Aradan 30 sene geçti, İnegöl nüfusu 257 bin oldu, sosyal hayatı canlandı. Böyle bir kente bütün müştemilatlarıyla bir arada olan bir belediye binası lazım. İnegöllüler en güzel mekânlarda hizmet almayı hak ediyor. Günün her saatinde yaşayacak bir yer olsun istiyoruz" dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ TARİHİNİN EN BÜYÜK İHALESİ

Yeni Belediye Hizmet Binasının yapımı öncesi her detayın ince elenip sık dokunduğunu da belirten Başkan Aktaş, şöyle devam etti: "Ulusal proje yarışması yaptık, profesyonellerden yardım aldık. Bu projeye biz karar vermedik, tamamen bağımsız jüri değerlendirmesi neticesinde karar verildi. İnegöl'e en yakışacak eser olarak seçildi. İşin ihale kısmı vardı… İnegöl Belediyesinin tarihinde yaptığı en büyük ihale oldu. 49 milyon 490 bin TL anahtar teslim bir şekilde proje ihale edildi."

İNEGÖL'Ü DAHA İYİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi marifetiyle İnegöl'e yapılması planlanan yatırımlara da değinen Aktaş, "İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey için 150 milyon Avroluk altyapı yatırımıyla alakalı Bakanımızla birlikte görüştük. İlk 50 milyon Avroluk kısmıyla alakalı onayı aldık. Etap etap bitireceğiz… İnegöl bütün güzellikleri hak ediyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak vereceğimiz desteklerle şehrimizi daha iyi noktalara getireceğiz. Birileri saray diyebilir, mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla dolu. Bir gün aynı şeyler bizim için de ifade edilecek. Önemli olan güzel şeyler bırakabilmektir. İşin planlanmasından bitiriliş sürecine kadar emeği, katkısı, desteği olan herkese teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük projelerinden biri yükseliyor, hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in yaptığı dua ve kurban kesimi sonrası, tüm protokol üyelerinin katkısıyla temel atma merasimi gerçekleştirildi. İnşaat alanında yapılan inceleme sonrası ikramlarla program son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Belediye Hizmet Binası Ve Kent Meydanının Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement