Yerel Seçim Hazırlığını Başladı - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçim Hazırlığını Başladı

Yerel Seçim Hazırlığını Başladı

Ak Parti genel merkez yerel yönetimler başkanlığı'nın düzenlediği Bursa İl Yerel Yönetimler Şûrası, Merinos AKKM'de toplandı.

27.02.2012 08:24

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın Bursa bölgesini kapsayan İl Yerel Yönetimler Şûrası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) bugün toplandı. Partinin, 2014 yerel seçim çalışmalarının başlangıcı kabul edilen Şûra'da, yerel yönetimlerin daha çok çalışma, şeffaflık ve halka iç içeliğe önem vermeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

AK Parti İl Yerel Yönetimler Şûrası, Merinos AKKM Hüdavendigâr Salonu'nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Baloğlu'nun katılımıyla toplantı. Toplantıda AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, İsmet Su, İsmail Aydın, Tülin Erkal Kara, Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı ile ilçe belediye başkanları, partinin ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri de hazırdı. Parti açısından, 2009 yılından bu güne belediye yönetimlerinde ortaya konan performansın muhasebe edilmesi anlamı da taşıyan Şûra'nın Divan Başkanlığı'nı Dr. Mustafa Baloğlu üstlendi.

İL BAŞKANI YALÇIN'IN KONUŞMASI

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, özellikle kentsel dönüşüm modeli ve uygulanabilirlik kıstasları üzerinde dururken, hükümetin 9 yıllık icraatlarının tüm Türkiye'deki kentlerin gelişimine olumlu anlamda katkı sağladığını vurguladı. Yalçın, "Zaten bu yüzden de her girdiğimiz yerel seçimlerden alnımızın hakkıyla çıkmasını bildik. Ancak şu bir gerçek ki AK Parti ailesinin hiç bir ferdi yapılanlarla yetinmeyi bir meziyet olarak görmez. Burada yaptığımız eleştiriler ve önerilerimiz hizmet sevdasıyla gecesini gündüzüne katan AK kadroların daha iyisini yapma, daha iyisini bulma çabasının tipik bir örneğidir. Başka hiç bir siyasi partide olmayan bu istişare kültürümüz ve gayretlerimiz; ülkemizin ve kentlerimizin geleceğine, vatandaşlarımızın refah seviyelerini ve yaşam kalitelerini artırma amacını taşımaktadır" dedi.

Yalçın'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, belediye hizmetlerinde gelinen noktayı özetledi ve AK Parti'nin 'marka şehir' yaratma çabalarının Bursa özelinde de meyvelerini vermeye başladığına değindi.

2009'DA İTTİFAKLARI YENDİK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da partinin yerel yönetimlere ilk kez 2004 seçimleriyle girdiğini hatırlatarak, buna rağmen yüzde 60'a yakın bir başarı oranını yakaladıklarını söyledi. Arınç, ardından girdikleri 2009 yerel seçimlerinde birçok yerde karşılarına diğer partilerin ittifakının çıktığını da hatırlatarak, şöyle devam etti:

"2009'da karşımızda bütün partiler ittifak ettiler. CHP'nin güçlü olduğu yerde MHP dahil olmak üzere bütün partiler onun adayına, MHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP dahil bütün partiler AK Parti karşısındaki adaya ve partiye oy verdiler. Akıl almaz bir şekilde oy geçişleri sağlandı. Bunu büyük bir başarıyla yaptılar. Bizim belediyelerde oylarımız artmasına rağmen, diğer partilerin ittifak etmesiyle bazı yerlerde kaybettiğimiz belediye başkanlıkları oldu. Bunların Ege'de de Marmara'da da değer yerlerde de örneklerini vermek mümkün. Dolayısıyla 2009'da 'AK Parti kaybetsin de nasıl kaybederse biz ona razıyız' anlayışı hakim olmuştu. Ama buna rağmen, gördüğünüz gibi yüzde 55'ten az olmayan oranlarda belediye başkanlıklarını yeniden kazanmış olduk.

Emin olun ki 2014'teki belediye seçimlerinde rakiplerimiz bu yaptıkları anlaşmaları, siyaset mühendisliklerini çok daha güçlendirerek karşımıza çıkacaklardır. AK Parti'nin yıpranması, belediyeleri kaybetmesi için akıl almaz kural dışı kural içi pek çok engelle karşımıza çıkacaklardır. Olsun siyaset böyle bir şeydir. Onun için güçlü olmaya, başarılı olmaya, halkla el ele gönül gönüle olmaya mecburuz."

Başbakan Yardımcısı Arınç, bütün belediye başkanlarının bu bilinçle hareket ettiklerini ifade ederek, "Bu bilinci henüz yaşayamayanlar, yanlış yapanlar varsa, henüz seçimlere 2 yıl daha varken onları ikaz etmek ve bu yanlıştan dönmelerini istemek bizim görevimizdir. Halkın memnuniyeti seçimleri kazanmamızın en büyük kaynağıdır. Bu işin dinamosu, siyasetin merkezi yerel yönetimlerdir" diye konuştu.

BASINA KAPALI BÖLÜMDEN NOTLAR

Bu konuşmaların ardından toplantı basına kapatıldı. Burada da partililere seslenen Başbakan Yardımcısı Arınç, yerel yönetimlerin öncelikle vatandaşa kapılarını kapatmaması gerekliliğini hatırlattı.

Şûra'nın sonuç bildirgesinde de yerel yönetimlerin daha güçlü ve daha çok çalışması, şeffaflık ve halka iç içeliğe önem vermeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yerel Seçim Hazırlığını Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement