Yerel Yönetimler Şurası Yapıldı. - Son Dakika
Güncel

Yerel Yönetimler Şurası Yapıldı.

Yerel Yönetimler Şurası Yapıldı.

Elazığ'da 'Yerel Yönetimler Şurası', Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi'nin başkanlığında gerçekleştirildi.

12.03.2012 18:53  Güncelleme: 18:52

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti

İl başkanı Mahir Sönmez,Yerel Yönetimler bizler için çok önemlidir.Yerel Yönetimlerin gerçekleştirdiği hizmetler " Beşikten mezara kadar hayatımızın her alanını kapsamaktadır.Bu çerçeveden baktığımızda halkımıza sunulacak hizmetler Yerel Yönetimlerde başlamaktadır.

Yerel hizmet ve belediyecilik Ak Partinin işidir.Bizler inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde tüm belediye başkanlıklarını alarak diğer ilçe ve beldelerde de yaşayan insanlarımıza Ak belediyecilik hizmetlerinden faydalanmasını istiyoruz.inşallah bunu tüm teşkilatımızla birlikte halkımızın da desteği ile birlikte başaracağız.Bu düşünceler içerisinde Yerel Yönetimler Şuramızın ilimize, memleketimize temenni ediyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.

Elazığ Belediyesi olarak ellerinden gelen gayret ve hizmeti devam ettireceklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise; "Allah bize ne kadar güç, kuvvet, takat vermişse hizmetimize devam edeceğiz. Bu memleket güzel memleket, güzel ve aziz bir diyardır. Milli ve manevi duyguları yüklü güzel insanlar yaşıyor. Hepimiz aynı çevrede yetişmiş aynı kültüre sahip insanlarız. Bu insanlara ne kadar hizmet etsek azdır onu da biliyoruz inşallah Elazığımızı en iyi yere taşıyacağız ." dedi.

Ak Parti Elazığ M.Vekili Şuay Alpay yaptığı konuşmasında; " Bugün yapılacak olan toplantının bu şehirle ilgili güzel çalışmalar için önemli bir adım olacağını, eksikliklerin görülmesi adına bundan sonra yapılacak güzel projelerin hayata geçirilmesi adına önemli bir tartışma ve müzakere zemini olacağına inanıyorum. Çünkü gündemimizde afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesiyle ilgili önemli bir kanun tasarısı var ve muhtemelen kısa süre içerisinde meclis gündemine gelecek.

Elazığ bu fırsatı ıskalamamalı. Bu şehir bu fırsattan yeterince istifade etmeli. Onun için hepimizin üzerine düşen daha fazla sorumluluk ve yük var. Daha doğru adımları daha ciddi ve kararlılıkla atmak durumundayız." Dedi. Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Fatih Çiftçi; "Bizim için yerel yönetimler çok önemlidir.

Ülkenin kalkınması ve yeni bir hizmetin yapılabilmesi için yerel yönetimlerdeki çalışmalar ve hizmetler bizim için çok önemli ve partimizin siyaseti açısından da çok belirleyici bir noktadadır. Eğer bugün hükümetimiz bu başarıyı elde etmişse Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ki başarılarıyla adım atılmış ve marka şehirler oluşturularak yerel yönetimlerdeki bu başarılarımız ülke siyasetine ve ülkedeki hizmetlere şamil olmuştur.

Yerel yönetimlerin önemi nedeniyle de yerel yönetim şuralarımızı düzenli olarak yaparak, yönetim hizmetlerini çok sıkı bir şekilde takip etmekteyiz. Başbakanımızın yerel yönetimlerden gelmesi sebebiyle de Ak Parti`de çok önemli düzenlemeler yapılmıştır. Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri, Belediye Gelirleri Kanunu, BELDES ve KÖYDES projeleriyle yerel yönetimlerde Ak parti ile birlikte devrim yaşanmıştır.

Ülkemizin neresine giderseniz gidin; Elazığ'ımızda da Ankara'mızda da İstanbul'umuzda da ak şehirler ve marka şehirler kurulduğunu ve diğer belediyelerle kıyaslandığında Ak Parti'nin farkında olduğunu çok rahat bir şekilde görürsünüz. Bu da Ak Parti ve Sayın Başbakanımızın yerel yönetimlere vermiş olduğu ehemmiyetten kaynaklanır." dedi.Çiftçi; "23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van ve Erciş iki büyük deprem yaşadı.

Bu deprem sürecinde Elazığ halkının ve Elazığlıların göstermiş olduğu kadirşinaslıktan dolayı da Van halkı adına Erciş halkı adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah hepinizden razı olsun." Diyerek Elazığlılara teşekkür etti. Yerel Yönetimler Şurası basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yerel Yönetimler Şurası Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement