Yeşil Sol Parti'nin Adayları Belirlendi... Üç Dönem Kuralı Bazı İsimler İçin Esnetildi - Son Dakika
Güncel

Yeşil Sol Parti'nin Adayları Belirlendi... Üç Dönem Kuralı Bazı İsimler İçin Esnetildi

Yeşil Sol Parti\'nin Adayları Belirlendi... Üç Dönem Kuralı Bazı İsimler İçin Esnetildi

Seçimlere ilk kez girecek Yeşil Sol Parti’nin adayları belli oldu. HDP Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alan birçok isim iki dönem kuralı nedeniyle listeye giremedi. Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, aday olmadı. HDP’nin Seçim İşleri Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, Ankara 1’inci bölge birinci sıradan aday gösterildi.

09.04.2023 20:38  Güncelleme: 20:43

Seçimlere ilk kez girecek Yeşil Sol Parti'nin adayları belli oldu. HDP Merkez Yürütme Kurulu'nda görev alan birçok isim iki dönem kuralı nedeniyle listeye giremedi. Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, aday olmadı. HDP'nin Seçim İşleri Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, Ankara 1'inci bölge birinci sıradan aday gösterildi.

HDP, bileşeni olan Yeşil Sol Parti ile seçime girme kararı aldı. Bugün Yüksek Seçim Kurulu'na giden heyet, listeyi sundu.

Listede, birçok isim iki dönem kuralına takıldı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar ve Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Hakkı Saruhan Oluç, iki dönem milletvekilliği yapmalarına rağmen kural esnetildi.

HDP MYK'DA BAZI İSİMLER YİNEDEN ADAY

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki; yine Batman'dan aday gösterildi.

Daha önce Muş Milletvekili olarak Meclis'e giren ve Grup Başkanvekilliği yapan Meral Danış Beştaş, Erzurum'da birinci sıradan; İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren ve Grup Başkanvekilliği yapan Saruhan Oluç ise Antalya birinci sıradan aday oldu.

EŞ GENEL BAŞKANLAR YENİDEN ADAY

İki dönem kuralı Buldan ve Sancar için de esnetildi. Pervin Buldan, Van birinci sıradan aday olurken Mithat Sancar ise Şanlıurfa birinci sıradan aday gösterildi.

MYK'DAN BAZI İSİMLER ADAY GÖSTERİLMEDİ

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Dış İlişkiler Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP Engelliler Komisyonu Eş Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayyip Temel, HDP Ekonomi ve Tarım Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, bu dönem aday gösterilmedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, ONUR HAMZAOĞLU, SIRRI SAKIK ADAY

24 ve 25'inci Dönem Milletvekilliği yapan senarist, yazar Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Birinci Bölge birinci sıradan aday gösterildi. Öte yandan önceki dönem milletvekillerinden ve Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine kayyım atanan Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık da Yeşil Sol Parti Ağrı birinci sıra milletvekili adayı oldu. Halk sağlığı uzmanı, bilim insanı, akademisyen Onur Hamzaoğlu, İstanbul İkinci Bölge dördüncü sıradan aday gösterildi.

Daha önce HDP Eş Genel Başkanlığı yapan Sezai Temelli, bir dönem aranın ardından yeniden aday oldu. Temelli, Muş birinci sıradan aday gösterildi. Gazeteci Cengiz Çandır Diyarbakır'da üçüncü sıradan listede yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yeşil Sol Parti'nin Adayları Belirlendi... Üç Dönem Kuralı Bazı İsimler İçin Esnetildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement