Yozgat'ta DSİ Yatırımlarının Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta DSİ Yatırımlarının Temel Atma Töreni

Yozgat\'ta DSİ Yatırımlarının Temel Atma Töreni

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye değişirken, güçlenirken, her alanda gücü kuvveti artarken bundan rahatsız olanlar var."

08.09.2012 18:51

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye değişirken, güçlenirken, her alanda gücü kuvveti artarken bundan rahatsız olanlar var. Zayıf bir Türkiye, IMF'nin kapısında borç dilenen bir Türkiye'nin hayalini kuranlar var" dedi.

Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde düzenlenen ve il genelinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak 5 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyüyüp güçlenmesinden herkesin mutluluk duyması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye değişirken, güçlenirken, her alanda gücü kuvveti artarken bundan rahatsız olanlar var. İçeride, dışarıda rahatsız olanlar var. Zayıf bir Türkiye, IMF'nin kapısında borç dilenen bir Türkiye'nin hayalini kuranlar var. Başkalarının müdahaleleriyle yol alan bir Türkiye'nin hayalini kuranlar var. O yüzden Türkiye değiştikçe, Türkiye güçlendikçe, Türkiye kuvvetinin üstüne kuvvet kattıkça, memnun olması gerekenler içinde dahi rahatsız olanlar var. Siyasette var, başka alanlarda var. Türkiye büyüyorsa, Türkiye gelişiyorsa, güçleniyorsa bundan herkes mutluluk duymalıdır. Daha büyük bir Türkiye için daha güçlü bir Türkiye için rekabet ortaya konulmalıdır."

-"Ellerini boşuna açıyorlar"-

Ülkede işlerin yolunda gitmemesi için ellerini açanlar olduğuna dikkati çeken Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlar boşuna ellerini açıyorlar. Çünkü böyle duaların kabulü gözükmüyor. Biz milletimizden aldığımız dua ve destekle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi güçlendirmeye, milletimizin imkanlarını milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin her alanda söz sahibi bir ülke olarak yol almasına imkan sağlamak için geceyi gündüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. İçeride ve dışarıda rahatsız olanlar bizim bu yürüyüşümüze mani olamayacaktır. O nedenle taşeron terör örgütü ve terör örgütlerine başka yerlere sipariş verenler, onların yaptıkları lanetli eylemlere bel bağlayanlar da bilsinler ki Türkiye her türlü belayla, her türlü terörle, her türlü içeriden ve dışarıdan gelen hadiselerle başarıyla mücadele etmiş, bundan sonra da başarıyla mücadele edecek ve Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini hiç kimse durduramayacaktır."

-Yozgat'a yatırımlar-

Ülkenin kaynaklarını ülke insanına hizmet olarak götürdüklerini belirten Bozdağ, Yozgat'taki hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Yozgat'ın yıllardır beklediği projeler hayata geçiyor. Gölsu Projeleri çerçevesinde Sorgun'da Erkekli, Gevrek, Araplı göleti olmak üzere bugün temeli atılanın dışında 3 tane göletin de temeli atılacak. Yozgatımızda su olup da gölete dönüştürülmeyen su kalmayacak. Vatandaşın hizmetine sunulmayan bir damla su kalmayacak. Yerköy ilçesindeki İnandık Barajı'na insanların inancı kaybolmuştu. Elli yıllık bir hikaye artık. O hikayeye de son nokta konuldu. 2013'te onun ihalesini yapıyoruz. Akdağmadeni'nde de baraj olacak bir suyumuz var. Bahçecik Barajı'nın planlama çalışmaları devam ediyor. Sorgun için Yenice Barajı'nın plan ve proje ihalesi yapıldı. Bittikten sonra yapım ihalesi yapılacak. Sorgun içme suyu konusunda bundan sonra sıkıntı yaşanmayacak."

-Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun konuşması-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da AK Parti Hükümeti'nin destanlar yazdığını ifade ederek, "Bizden önceki hükümet 3,5 yılda DSİ'de sadece 9 tesis açabildi. Bir elin parmakları kadar değil. Yılda 3 tesis. 8,5 katrilyon para harcamışlar. Biz ise yılda tam 300 tesis açıp, aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Sadece DSİ'de bin 128 tesis açtıklarını hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bunların 206 tanesi baraj, 4 tanesi dünyanın en yüksek barajları arasına giriyor. İşte Artvin'de Deriner Barajı. Türkiye'nin en büyük barajı, 249 metre. Neticede 11 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. 640 dereyi ıslah ettik. Başbakanımız dedi ki, 'Veysel hocam, 49 şehirde su yok. Onların suyunu getir'. Biz şu anda kolları sıvadık, 49 şehre yaklaşık 41 milyon vatandaşa ilave su verdik. Artık elinde bidonlarla dolaşan hanımları, Samsun'da, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da görmemiz mümkün değil. İşte bu vatana hizmet aşkıyla çalışan bir başbakanın talimatının neticesi. Biz su getirdiğimiz zaman en az 2040-2050 yılına kadar yetecek şekilde getiriyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde 2070 yılına kadar suyu hazır ediyoruz. AK Parti'nin farkı bu, Başbakanımızın farkı bu."

Yozgat'ta 5 tesisin temelini atacaklarını anımsatan Eroğlu, yeni tesisleri de kente kazandırmaya devam edeceklerini anlattı.

Bir dönem Türkiye'nin IMF'ye borcu olduğunu ancak Türkiye'nin borç verecek konuma geldiğini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi:

"Dünya lideri Başbakanımız ile birlikte Türkiye'nin çehresi değişti. Artık parası değerli, 6 sıfır atılmış, pasaportu kıymetli ve bütün dünyada gerçekten küresel bir güç olan başı dik bir Türkiye var. Merkez Bankası'nın boş olan kasasını dahi biz doldurduk. Şu anda 103 milyar dolar Merkez Bankası'nın kasasında döviz var. Ayrıca IMF'den borç alırken şu anda çok büyük bir müjdeyi siz de duydunuz, IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek bir Türkiye haline geldik. Allah'a şükürler olsun, bu günleri de gördük."

Konuşmaların ardından DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Yozgat merkez Büyükmahal Göleti, Sorgun Gülşehri Göleti, Musabeyli Projesi-Hamsu İsale Derivasyon Hattı ve Tüneli, Yozgat İçme Suyu Arıtma Tesisleri, Yerköy Erzurum ve Gültepe Mahalleleri İkmal inşaatlarının toplu temeli atıldı.

Törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve diğer yetkililer de katıldı.

Bozdağ ve Eroğlu, törenden sonra yapımı süren Musabeyli Barajı şantiyesinde incelemede bulundu.

Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney - Şahin Özmen/ Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta DSİ Yatırımlarının Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement