Adıyaman'da Yüzen Adalar Turizmi Canlandıracak - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Yüzen Adalar Turizmi Canlandıracak

Adıyaman\'da Yüzen Adalar Turizmi Canlandıracak

Adıyaman Çelikhan'da Çat Barajında bulunan ve binlerce yılda oluştuğu belirtilen yüzen adaların turizme katkı sağlaması için çalışma başlatıldı.

02.11.2013 12:05  Güncelleme: 12:12

MUSTAFA ALOĞLU - Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı'nda bulunan ve binlerce yılda oluştuğu belirtilen "yüzen adalar"ın ülke turizmine kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Barajın göl çanağının ortasında suyun bol olduğu yerlerde oluşan "yüzen adalar" görenlerin her mevsim ilgisini çekiyor. Yakın zamana kadar tahribata uğrayan yüzen adaların korunması ve yeni nesillere aktarılması için Çelikan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeye İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) maddi kaynak sağladı.

Turizm sektörünü hareketlendirerek bölge halkına ekonomik fayda oluşturması beklenen çalışmaya, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve  Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor.

İki aşamada ele alınacak olan projenin ilk bölümünde yüzen adalaranın yaklaşık 126 bin metrekare olan çevresine sosyal tesis, mesire ve spor alanları oluşturulacak. Yapımı devam eden Çelikhan- Malatya karayolunun tamamlanmasıyla yüzen adalara ulaşım kolaylığı sağlanacak ve böylece barajda birçok sosyal aktivite ve spor faaliyetleri geniş bir katılımla gerçekleştirilecek.

Kaymakam Ömer Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla yaz turizmi açısından önemli kazanım elde edeceklerini söyledi.

Proje kapsamında altyapı çalışmalarına başlandığını ifade eden Dağdeviren, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı da çalışmamazı destek verdi.  Ana hedefimiz çok daha büyük olmakla beraber şuanda konuk evi ve mesire alanını hizmete açmayı hedefliyoruz. İnşallah bu yıl sonuna kadar tesisin açılacağını düşünüyorum."

Çalışmanın birinci bölümü için 450 bin lira harcanacağını vurgulayan Dağdeviren, projenin ikinci aşamasında ise su sporları merkezi, butik otel, yüzen havuz gibi birçok tesisin yapılacağı sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Yüzen Adalar Turizmi Canlandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement