Zonguldak'taki Metan Gazı Faciasının Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'taki Metan Gazı Faciasının Yıl Dönümü

Zonguldak\'taki Metan Gazı Faciasının Yıl Dönümü

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında 7 Ocak 2013'te metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden 8 madenci, kazanın meydana geldiği müessese önünde düzenlenecek törenle anılacak Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gökgöz: "Şehit yakınları hala dava açılmamasına üzülüyor.

06.01.2014 17:01

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında 7 Ocak 2013'te metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden 8 madenci, kazanın meydana geldiği müessese önünde düzenlenecek törenle anılacak.

Maden ocağının eksi 630 kodunda taşeron olarak galeri açma işini yürüten 8 firma çalışanının açığa çıkan metan gazından hayatını kaybettiği kazanın yıl dönümünde madenciler için Kur'an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek.

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ayhan Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden 8 madenci anısına yarın Kur'an-ı Kerim okunacağını söyledi.

İş kazasından yaralı kurtulduğunu, olayın üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Gökgöz, şöyle konuştu:

"Olay adli mercilere intikal etti. Kazayla ilgili davaları ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her davadan ve bilirkişi raporundan haberimiz var. Söz konusu olayla ilgili açılacak davaya maden şehitleri yakınları olarak gideceğiz. Şehit yakınları hala davanın açılmamasına üzülüyor. Facianın üzerinden 1 yıl geçti, acılarımız halen taze.  8 maden şehidimizi anmak ve taşeronlaşmanın sonuçlarına dikkat çekmek için facianın 1. yıl dönümünde kazanın meydana geldiği müessesede anma töreni düzenleyeceğiz. Maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz."

Kazayla ilgili henüz dava açılmamasının ölen madencilerin yakınlarını üzdüğünü vurgulayan Gökgöz, "Şehit ailelerinin psikolojisi bozuk, tedavi görüyorlar. Birbirleriyle dayanışma içindeler. Kazanın ardından ailelere bağlanan 580 lira maaş yetmiyor. Maaş alan bir ailenin 3 çocuğu var. Bu aile kirada oturuyor ve 1 çocuğunu da üniversite, lise ve ilkokulda okutuyor. Başka bir insanız ve ötekileştirilmiş durumdayız. Birbirimize sahip çıkmak adına çalışmalar yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Gökgöz, madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden olduğunu belirterek, son günlerde Zonguldak'taki ocaklarda dikkatsizlik nedeniyle kazalar meydana geldiğini öne sürdü.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında, geçen yıl 7 Ocak'ta özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında kalan 3 madenciden 2'sinin cesedi 11 Ocak'ta, diğerininki ise 12 Ocak'ta çıkarılmıştı.

Olayın ardından TMMOB Maden Mühendisleri Odasınca, ocakta yeterli degaj sondajı yapılmadığı iddia edilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'taki Metan Gazı Faciasının Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement