10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Sinop Belediye Başkanı Ergün, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

10.01.2015 14:00

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Yelken Kulübü'nde gerçekleştirilen programda konuşan Ergül, basının ve gazetecilerin sorunlarını yakından takip ettiğini belirtti.

Basının özgür olması gerektiğini ifade eden Ergül, "Hakaret içermedikten sonra düşüncelerini bence ifade edebilmeliler. Bu bağlamda Fransa'daki olay hakikaten çok üzücü. Nihayetinde orada bir basın organı karikatür yapıyor. Bütün dünyadaki dinsel olgulara bir mizah getiriyor. Bunu böyle dedi diye git orayı bas, 12 kişiyi öldür. Bu insanlıkta yok. Dinde yok, imanda yok. Keşke bunların hiçbiri olmasaydı" dedi.

Türkiye'de de basın mensubu, gazeteciler, yazarlar, çizerlerin öldürüldüğünü kaydeden Ergül, "Allah herkesi farklı yaratmış, beyinleri de farklı yaratmış. Farklı düşünebiliriz. Siz benim gibi, ben sizler gibi düşünmeyebilirim ama bu bizim dost olmamızı, birlikte çalışmamızı engellemez. İnşallah bundan sonra böyle birşey hiç olmaz" diye konuştu.

Programda, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel de günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Program, kentin yerel sorunlarının tartışılmasının ardından sona erdi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement