13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu' - Son Dakika
Güncel

13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu'

13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu\'

'13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu'İSTANBUL (DHA)İstanbul'da Eyüp'te düzenlenen ve tarihçi, yazar ve akademisyenlerin katıldığı '13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu' bugün sona erdi.

27.11.2016 19:20

'13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu'

İSTANBUL (DHA)

İstanbul'da Eyüp'te düzenlenen ve tarihçi, yazar ve akademisyenlerin katıldığı '13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu' bugün sona erdi. Sempozyumda Bahariye Mevlevihanesinde "Tarih Yolunda Bir Ömür Halil İnalcık" adı altında özel oturum düzenlendi.

Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği '13. Uluslararası Eyüp Sempozyumu' 25-26 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. 'Dün, Bugün, Eyüp' sergi açılışıyla başlayan sempozyumda, Eyüp'te sosyal yaşam bağlamında gelenek ve bugün, Eyüp'te gelecek kaygısı, mimarisiyle Eyüp gibi konular ele alındı. Sempozyuma Bülent Arı, Halil Berktay, Suphi Saatçi, Özer Ergenç, Evgeni Radushev başta olmak üzere tarihçi, yazar ve akademisyenler katıldı. Programın açılışına ise Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İstanbul İl Turizm Müdürü Nedret Apaydın ve vatandaşlar katıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumun ilk oturumunda "Yaşayan Bir Şehir Olarak Eyüp" anlatıldı. Remzi Aydın açılışta yaptığı konuşmada; "Eyüp Sultan Sempozyumunu bu sene 13. kez gerçekleştiriyoruz. Eyüp Sultan'da yönetici olmak aslında hem bir avantaj hem de bir mükellefiyet doğuruyor. Tarih, medeniyet ve tasavvurumuzu oluşturan değerlerimizin en nadide örnekleri Eyüp Sultan'da mevcut, mimarisiyle kent yaşamıyla estetiği ile... Dolayısıyla bu avantajları korumak, geliştirmek, geleceğe taşımak adına da sorumluluk ve mükellefiyet altında olduğumuzu düşünüyoruz. Eyüp Sultan Sempozyumu da bu anlamda çok önemli bir etkinliktir. Katılımcılara ve katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HALİL İNALCIK İÇİN ÖZEL OTURUM

Bahariye Mevlevihanesinde "Tarih Yolunda Bir Ömür Halil İnalcık" adı altında özel oturum düzenlendi. Halil İnalcık'ın Türk tarihçiliğine kazandırdıkları ve İnalcık'tan önce ve sonra Balkan Tarihçiliği, akademisyenler ve tarihçiler tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Toplamda 4 oturumdan oluşacak olan sempozyum, bugün sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 13. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement