38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı İçin Geri Sayım - Son Dakika
Yerel

38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı İçin Geri Sayım

Antalya'da 25 27 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı için hazırlık çalışmaları başladı.

19.11.2014 11:40

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EDD) organizasyonu ile 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek 38. Dünya Enerji Ekonomi Konferansı hazırlık çalışmaları başladı.

EDD basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile görüşen EDD üyeleri, konferans için destek aldı.

Görüşmelerde, Akdeniz bölgesinin potansiyel petrol ve gaz kaynakları ile dikkati çektiğini ifade eden Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Seçilmiş Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akdeniz'in en güzel şehirlerinden Antalya'ya dünyanın enerji otoritelerini getirecek olmalarının özel bir anlam ve önem taşıdığını kaydetti.

Bölgenin stratejik konumu ile enerji taşımacılığında son derece önemli rol oynayabileceğini belirten Kumbaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"IAEE olarak bu bölgeye çok önem veriyoruz. Özellikle Türkiye'nin bölgede yer alan petrol ve gaz kaynaklarının Avrupa'ya ulaştırılmasındaki rolü ve ekonomik potansiyeli konferansın en önemli konularından biri olacak. Bunun dışında kaya gazını ve petrolünü ekonomik açıdan tüm boyutları ile ele alacağız. Konferans öncesinde kaya gazına ilişkin özel bir çalıştay da düzenleyeceğiz. Ayrıca konferansta ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedefleri konuşacağız." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı İçin Geri Sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement