6 Yeni Film Gösterimde - Son Dakika
Magazin

6 Yeni Film Gösterimde

Bu Hafta Altı Yeni Film Gösterime Giriyor. 3 Seksi İsim Aynı Filmde..

03.08.2007 12:51

BU HAFTA ALTI YENİ FİLM GÖSTERİME GİRİYOR. 3 SEKSİ İSİM AYNI FİLMDE..

Georgia Yasası

(Georgia Rule)

Yönetmen:Garry Marshall

Oyuncular:Jane Fonda , Felicity Huffman , Lindsay Lohan ...

Tür: Dram-Romantik-Komedi

Süre: 113 Dk.

Konu:Asi genç kız Rachel çığlık atıyor, küfür ediyor, içki içiyor, aklından geçeni söylüyor ve genelde kontrol edilemiyor. En son yaptığı araba kazasıyla Rachel, annesi Lilly'nin San Francisco'daki evinde en son kuralı yıkıyor.

İçinden geldiği gibi hareket eden ve ele avuca sığmayan kızını götürecek yeri kalmayan Lilly, sonunda asla dönmemeye yemin ettiği tek yere götürüyor – annesinin Idaho'daki evine.

Matriarch Georgia tipik bir sevimli, insanın üzerine titreyen bir büyükanne değil. Bir takm kırılamayacak kurallarla hayatını yaşıyor ve evine gelen herkesten de aynısını yapmasını istiyor; önce Tanrı geliyor, hemen arkasından çok çalışma.

Artık genç kadının yetiştirilmesi üstüne kaldığına göre, Rachel'ın öfkesinin ardındaki nedenleri anlamak için sabırlı davranması gerekmektedir.

Kaldırım Serçesi

(La Vie En Rose)

Yönetmen:Olivier Dahan

Oyuncular: Marion Cotillard, Emmanuelle Seigner , Gérard Depardieu ...

Tür: Biyografi/ Dram

Süre: 140 Dk.

Konu:Berlin Film Festivali'nin açılış filmi olan "La Vie En Rose", başrollerinde Fransız aktris Marion Cotillard, Sylvie Testud, Gérard Depardieu'nun oynadığı, büyüleyici bir Edith Piaf biyografisi.

Fransa – İngiltere – Çek Cumhuriyeti ortak yapımı olan film, 140 dakika boyunca ruhunuzu okşayacak Edith Piaf müzikleriyle dolu. Edith Piaf'ın 1959'da New York'da verdiği konser sahnesi ile başlayan film, Fransız şarkıcı Piaf'ın, 40'lı yaşlarına odaklanıyor. 1915 yılında dünyaya gelen Piaf, babasının çalıştığı sirk sayesinde küçüklüğünden itibaren pek çok yer dolaştı.

O dönemlerde, en yakın arkadaşı Mômone (Sylvie Testud) ile sokaklarda şarkı söyleyerek para kazanıyordu. Bu sırada bir kabare işleten Leplée (Gérard Depardieu) tarafından keşfedildi ve kısa sürede, onu meşhur edecek çevre içine girdi.

Film, genç yaşta yakalandığı hastalık ve bağımlılıkların, henüz 40 yaşındayken onu 70 yaşında bir kadın haline dönüştürdüğü, yürüme, konuşma ve şarkı söyleme yetisini kaybettiği süreci tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

Şüphe

(Disturbia)

Yönetmen:D.J. Caruso

Oyuncular:Shia LaBeouf, Carrie-Anne Moss , David Morse...

Tür: Gerilim

Süre: 104 Dk.

Konu:Kale Brecht (Shia LaBeouf), babasının kazayla trajik ölümünden sonra girdiği bunalımı atlatmaya çalışan sorunlu bir gençtir. Asık yüzlü, içine kapanık ve çekingendir. İşlediği küçük bir suçtan dolayı yargıç tarafından ev hapsi cezasına çarptırılır.

Annesi Julie ise (Carrie-Anne Moss) evin geçimini sağlayabilmek için gece gündüz çalışmaktadır. Evinin duvarları adeta Kale'in üzerine üzerine gelmektedir. Zaman geçirebilmek için tüm ilgisini pencerenin dışındaki komşu evlerine yöneltince röntgenci bir genç olup çıkar.

Gözetlediği evler arasında, sorunlu geçmişinden kaçmak için yeni taşınan güzel komşu kızı Ashley de vardır. Yerel gazetelerde esrarengiz adam kaçırma olaylarıyla ilgili haberler çıkmaya başlayınca Kale tüm dikkatini komşularından orta yaşlı gizemli adama yöneltir.

Genelde sessiz ve sakin bir yer olan kasabada terör estiren seri katilin kapı komşusu olduğuna ikna olmaya başlamıştır. Gözetlemeyi takıntı haline getirerek komşusunun attığı her adımı izlemeye başlar. Ve ev hapsinde olduğundan tüm bunları evinin sınırlarını aşmadan yapmak zorundadır.

Neşeli Dalgalar

(Surf`s Up)

Yönetmen:Ash Brannon, Chris Buck

Oyuncular:Animasyon karakterler,

Tür: Animasyon/ Komedi

Süre: 85 Dk.

Konu:Penguen Cody Maverick ilk profesyonel yarışmasına katılacak, yeni ve yükselmekte olan bir sörfçüdür. Bu deneyimini belgelemek için peşinden ayrılmayan bir kamera ekibiyle birlikte, 'Büyük Z Surf Yarışması'na katılmak üzere, ailesinden ve Antarktika-Buztanbul şehrindeki evinden Pen Gu Adası'na doğru yola çıkar.

Cody seyahati sırasında, sörf manyağı Tavuk Joe, ünlü sörf organizatörü Reggie Belafonte, yetenek avcısı Mikey Abromowitz ve şevkli cankurtaran Lani Aliikai'yla tanışır. Hepsi de Cody'nin zaman zaman biraz yanlış yönlere sapan sörf tutkusunu fark ederler.

Cody kazanmanın kendisine istediği hayranlık ve saygıyı getireceğini düşünse de, gözden düşmüş eski bir sörfçüyle beklenmedik bir şekilde yüz yüze gelince kendi yolunu bulmaya başlar ve kazanmanın her zaman yarışı birinci sırada bitirmek anlamına gelmediğini keşfeder.

Kız Erkek Meselesi

(It's a Boy Girl Thing)

Yönetmen:Nick Hurran

Oyuncular:Samaire Armstrong, Kevin Zegers, Sherry Miller...

Tür: Komedi - Romantik

Süre: 95 Dk.

Konu:Edebiyat düşkünü bir iyi aile kızı olan Nell ve eğlence düşkünü, pervasız Woody iki ezeli düşmandır ve bir sabah uyandıklarında kendilerini çok garip yerlerde bulurlar: Birbirlerinin yatak odalarında ve daha da kötüsü, birbirlerinin vücudunda.

Bu isteksiz değiş tokuş, birbirlerinden intikam almaları için bulunmaz bir fırsata dönüşür ve hayatlarını sabote etmeye başlarlar. Ama çabalarının meyvelerini almaya başladıkça, başlarına hiç hesapta olmayan işler açılır.

Şantör

(Quand J'Etais Chanteur)

Yönetmen:Xavier Giannoli

Oyuncular:Mathieu Amalric, Cécile De France, Gérard Depardieu ...

Tür: Dram - Müzikal - Romantik

Süre: 112 Dk.

Konu: 50 yaşındaki Alain (Gerard Depardieu), Clermont-Ferrand şehrinde çok ünlü bir şantördür. Şehre yeni ve farklı bir hava getiren karaoke fenomeni yüzünden Alain gibi şarkıcıların nesli tükenmektedir.

Ve bu yüzden, Alain sahnedeki ömrü gittikçe kısalmasından endişelenmektedir. Bir gece, sahneden seyircilerine serenat yaparken kalabalığın içinden sarışın güzel bir kız görüyor. İlerleyen zaman içinde bu kızla tanışmayı başarır. Marian (Cecile de France), Alain'a karşı son derece dikkatli davranmasına karşı onun cazibesine karşı koyamaz.

Kader bu ki, Marian, Alain'nın arkadaşı Bruno'nun (Mathieu Amalric) sahip olduğu gayrimenkul şirketinde çalışmaktadır ve Bruno'nun da Marian'a karşı ilgisi vardır. Kariyeri sona ermek üzere olan yaşlı şantör Alain'ın, güzel Marian'a karşı olan ilgisi onu yeniden hayatta bağlar.

Kaynak: Gecce

Son Dakika Magazin 6 Yeni Film Gösterimde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement