Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli - Son Dakika
Güncel

Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli

Adana\'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli

Adana Valiliği, Kenan Evren Bulvarı isminin Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştiren, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararı, CHP'nin itirazı üzerine iptal etti.

21.09.2016 13:23  Güncelleme: 15:06

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kenan Evren Bulvarı'nın ismini Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesi kararına itiraz etti. Adana Valiliği iptal kararını açıkladı. Karara oylamada 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için itiraz ettiklerini belirten Barut, parti olarak bulvara 'Özgürlük', 'Barış', 'Demokrasi' veya 'Cumhuriyet' adının verilmesini istediklerini söyledi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLMİŞTİ

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayındaki toplantısında MHP'li Başkan Hüseyin Sözlü, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin lideri Kenan Evren'in adını taşıyan bulvar adının, Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifinde bulundu ve teklif kabul edildi. Çukurova İlçesi'ndeki Kenan Evren Bulvarı ile devamındaki Adnan Kahveci Bulvarı, yeni yapılacak Devlet Bahçeli Köprüsü'nü takiben Yüreğir İlçesi'ndeki Yeşil Bulvar'a bağlandı. Bu üç bulvara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adının verilmesine ilişkin teklif Meclis üyelerince oy çokluğuyla kabul edildi.

Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli

DEVLET BAHÇELİ BULVARI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü ekipleri ve zabıta ekipleri, meclisin kararının ardından hemen harekete geçti ve Toros ve Mahfesığmaz mahallelerinden geçen bulvarda Kenan Evren yazan levhaları söktü. Aynı gün içinde Devlet Bahçeli Bulvarı yazan levhaların montajını gerçekleştirdi.

Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli

CHP ÇOĞUNLUK SAĞLANMADI DİYE İTİRAZ ETTİ

CHP meclis üyeleri ile CHP'li Çukurova Belediyesi'nin Çukurova Kent Konseyi, 9 bin 950 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bulvarı haline gelen bulvarın isim değişikliğinin referandumla yapılmasını istedi. CHP İl Başkanlığı, mecliste 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle bulvarın yeni adının değişikliği için Adana Valiliği'ne itirazda bulundu.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptıkları başvurunun ardından Valiliğin, bulvarın adının değiştirilmesiyle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararın iptali yönünde karar verdiğini söyledi.

Barut şöyle konuştu:

'Biz bulvarın adının, özgürlük, barış, demokrasi veya Cumhuriyet olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorduk. Bu karar görüşüldüğü meclis toplantısında belediye meclis üyelerine açıklayıcı bilgi sunulmadan gelmiş, kamuoyunda yeterince tartışılmadan getirilmiş bir karardı. Bizde Valiliğe, alınan bu kararda 3'te 2 çoğunluğun sağlanamadığını darbeci bir generalin adının karşıtının özgürlük, barış, demokrasi veya Cumhuriyet olabileceğini belirttik. Böyle olmadığı için itiraz ettik. Valilik, incelemesi sonucu bizi haklı buldu. Bu kararı Büyükşehir Meclisi'ne gönderdiğini, kararın geçerli olmadığını bildirdiler. Bizim herhangi bir şekilde bir partimizin genel başkanı ile ya da Büyükşehir Belediye Başkanı veya il başkanı ile bir sorunumuz yok. Biz sadece bu bulvarın adının değişiklik hakkının, yasal olarak Büyükşehir'de olsa da etik olarak bizde olduğunu düşünüyoruz. Biz bu 4 ismi öneriyoruz. Eğer başka bir isim konulacaksa bölgede yaşayanlara anket veya referandum ile sorulabileceğini belirtiyoruz.'

Valilik kararı bugün belediyeye bildirildi.

Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli
Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Devlet Bahçeli Bulvarı Kararına Valilik Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement