Ağbaba, Bosna Hersek'te Yardımları Teslim Edecek - Son Dakika
Yerel

Ağbaba, Bosna Hersek'te Yardımları Teslim Edecek

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi tarafından, Bosna Hersek’e sel bölgesine gönderilen 5 TIR dolusu yardım malzemesi Bosna Hersek’e giden, CHP Genel Başkan Yardımsı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ağbaba tarafından mağdurlara teslim edilecek.

17.06.2014 13:24

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükçekmece, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi tarafından, Bosna Hersek'e sel bölgesine gönderilen 5 TIR dolusu yardım malzemesi Bosna Hersek'e giden, CHP Genel Başkan Yardımsı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ağbaba tarafından mağdurlara teslim edilecek.

Ağbaba, Bosna-Hersek'e hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, sel felaketinden dolayı büyük zararın meydana geldiği bölgeye öncelikle ısıtıcı, gıda ve erzak, çocuk bezi, battaniye, giyim eşyası, ayakkabı, çocuk maması ve ilaç yardımı yapılacağını bildirdi. Veli Ağbaba CHP'li 13 belediyenin Bosna'ya yardım konusunda görev üstlendiğini, daha önce 3 tır dolusu yardımın Bosna Hersek'e gönderildiğini kaydederek şimdi de 5 tır yardım için Bosna-Hersek'e ulaşmak üzere olduğunu ifade etti. Ağbaba öncelikle gıda, sağlık, temizlik maddeleriyle ihtiyaç duyulan yaklaşık 100 tonluk yardım malzemelerinin peyderpey Bosna'ya, arkasından da Sırbistan'a götürülerek teslim edileceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Bosna Hersek'te ilk olarak Sanski Most Belediyesi'ne giderek burada Belediye Başkanı Mustafa Avdagiç'ten sel felaketiyle ilgili bilgiler alacaklar. Ardından selden zarar gören belde belediyelerini ziyaret edecek olan Ağbaba, İstanbul'dan yola çıkan tırları karşılayarak yardım malzemelerini yetkililere teslim edecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sel felaketinin ardından konuyu MYK'nın gündemine getirmiş, Soma'ya yardım çalışmaları aksatılmadan, sel felaketine uğrayan Bosna ve Sırbistan'da mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine el uzatılması karara bağlanmıştı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağbaba, Bosna Hersek'te Yardımları Teslim Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement