Ahlat'ta Bakır İşlemeciliği ve Filografi Ürünlerine Rağbet Artıyor - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Bakır İşlemeciliği ve Filografi Ürünlerine Rağbet Artıyor

Ahlat\'ta Bakır İşlemeciliği ve Filografi Ürünlerine Rağbet Artıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde filografi ve bakır işlemeciliği sanatıyla yapılan ürünlere rağbet artıyor.

16.08.2016 15:52

Bitlis'in Ahlat ilçesinde filografi ve bakır işlemeciliği sanatıyla yapılan ürünlere rağbet artıyor.

Ahlat ilçesinde ikamet eden Ali Aşkın Akürek ve Ferhat Bitici, "Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları" ismiyle açtığı atölyesinde filografi ve bakır işlemeciliği sanatıyla yaptığı ürünler yoğun ilgi görüyor. İşe yaklaşık 5 yıl önce evlerinde hobi olarak başlayan ikili, el sanatlarını devam ettirmek ve yaşatmak adına yaptıkları girişim sonucunda Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok motifi tablolara işlediler. Filografi ve bakır işlemeciliği sanatının meşakkatli ve sabır gerektiren bir sanat olduğunu belirten Ferhat Bitici, ilçede her geçen gün filografi ve bakır işlemeciliği sanatıyla yaptığı ürünlere ilginin arttığını söyledi.

Yaz sezonu boyunca yaptıkları ürünleri ilçenin farklı mekanlarında görücüye çıkardıklarını ifade eden Bitici, "Bu işe ilk olarak 5 yıl önce evimizde hobi olarak başladık daha sonra ise işi geliştirerek Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları ismiyle bir atölye açtık. Şu anda bu atölyemizde Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok motifi tablolara işliyoruz. Yoğun çaba ve emek sonucunda yapmış olduğumuz ürünlere özellikle kurumsal olarak özel bir ilgi var. Yaptığımız çalışmaları genellikle sipariş üzerine yapıyoruz. Bu anlamda filografi sanatı, bakır işlemeciliğine göre biraz daha zor ve çaba gerektiren bir sanat. Bu iki sanatla yapılan işler bazen 3 gün, bazen ise ebadına göre bir hafta süre gerektiriyor. Bin bir emekle yapılan bu tablolar yine ebadına göre 50 ila 500 lira arasında değişen fiyatlarla fiyatlandırılıyor" diye konuştu.

Amaçlarının bu iki sanatı ilçe dışına taşımak olduğunu kaydeden Ali Aşkın Akürek ise, her iki sanatta da ancak istek ve sabırla güzel sonuçlar elde edilebilineceğini ifade etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Bakır İşlemeciliği ve Filografi Ürünlerine Rağbet Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement