AK Parti'li Çelik(2/son): Aym Çok Büyük Yanlışa İmza Attı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Çelik(2/son): Aym Çok Büyük Yanlışa İmza Attı

AK Parti\'li Çelik(2/son): Aym Çok Büyük Yanlışa İmza Attı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Twettir konusunda Anayasa Mahkemesi'nin çok büyük bir yanlışa imza attığını söyledi.

10.04.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Twettir konusunda Anayasa Mahkemesi'nin çok büyük bir yanlışa imza attığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2 kişi Cumhurbaşkanını seçecek açıklamalarını da eleştiren Çelik, "Cumhurbaşkanına Türkiye'de yüzde 50+1 karar verecek, halk karar verecek, millet karar verecek" dedi.

Seçim akşamı 44 ilde elektrik kesildiği yönündeki iddialara yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep'te fırtına nedeniyle uçakların havalimanına inemediğini söyledi. Çelik, seçim akşamı elektriklerin kesildiği Hatay'da CHP'nin, Mersin'de MHP'nin, Adana'da MHP'nin seçimi kazandığını ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Türkiye Komünist Partisinin seçimi kazandığını belirti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı toplantısında Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem'in, "Reyhanlı patlamasını El Kaide yaptı" dediği yönündeki açıklamalarını eleştiren Çelik, bunu ayıpladığının altını çizdi.

-"CUMHURBAŞKANINA HALK KARAR VERECEK"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin "Cumhurbaşkanının seçimine 2 kişi karar verecek açıklamalarını da eleştiren AK Partili Çelik, "Cumhurbaşkanına Türkiye'de yüzde 50+1 karar verecek, halk karar verecek, millet karar verecek. Bugün Cumhurbaşkanı olan, bugün Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı olan, çok önemli iki şahsiyetin Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde konuşmasını duyan, bunu yadırgayan, bunu anormal gören Bahçeli tek başına, Başbakan'ın kesinlikle Cumhurbaşkanı olamayacağına karar veriyor. Bahçeli, Erdoğan muhtar da olamaz diyorlardı. Belki sen demedin ama senin gibi çok kimse bunu söyledi. Siz söylemeye devam edin. Buna halk karar verecek, bu tavrı yadırgıyorum" şeklinde konuştu.

-"AYM'NİN SUİSTİMAL EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"-

Twitter üzerinden Anayasa Mahkemesi'ne yüklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı

şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi'ne başvuruların kuralları bellidir, hangi konularda Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacağı da bellidir. Bizim yüksek mahkemenin bu itibarını korumamız gerekiyor. Her şeyden önce yüksek mahkemenin kendi itibarını bizati kendisinin koruması gerekiyor. Son olay. YSK Ankara seçimleri ile ilgili bir karar verdi. CHP biz Anayasa Mahkemesine gideceğiz diyor. Mansur Yavaş Anayasa Mahkemesine gidip ne diyecek; ben bireysel olarak Belediye Başkanı olamadım, biz aslında toplu olarak mı yapmak istiyorduk diyecek. CHP'liler neredeyse yemek tariflerini bile Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. Bu mahkeme Türkiye'de tek mahkeme ve bireyin, başvuru hakkını getiren AK Parti'dir. Ama bunun suistimal edilmesi, bunun kötüye kullanılması kabul edilemez.

-""TWİTTER TARTIŞMALARI"-

"Twitter konusunda Anayasa Mahkemesi çok büyük bir yanlışa imza atmıştır. Twitter uluslararası bir şirket, ticari faaliyet yürütüyor. Yarın bir gün dese ben kendi kendimi kapatıyorum, bizim Anayasa Mahkemesi çıkıp ta Twitter'ın sahiplerine; siz Türkiye'deki düşünce özgürlüğünü engellediniz diye bir karar mı alacak. Türkiye'deki, dünyadaki ifade özgürlüğü Twitter ile mi sınırlıdır. Yazılı basında suç olan şey görsel basında suç olan şey, sosyal medyada sevap kabul edilemez. İnsanların haysiyetlerine, şereflerine yönelik yapılacak olan yayınlar ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilemez. Sizin ifade özgürlüğünün başkasının özgürlüğünü kısıtladığı, sınırladığı anda biter. Twitter Türkiye'yi muhatap almıyor, Tük mahkemelerini ciddiye almıyor. Türkiye'ye vergi vermiyor. Türkiye'de bir muhataplık mekanizması yok. Youtube'de bunu yapmayacak. Fransa'ya, İngiltere'ye başka davranıyorlar. Almanya'ya başka türlü davranacak fakat bizim mahkemelerde alınan kararları uygulamayacak. Anayasa mahkemesi Twitter ile ilgili verdiği karar da çok büyük yanlışa imza atmıştır. Temenni ederim bir daha böyle bir yanlış olmaz."

Bir gazetecinin, "Halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bir karmaşa ortamı oluşturacağı yönünde açıklamalar yapıldı ve bu konuda bir Anayasa değişikliği yapılabilir mi?" sorusu üzerine, Çelik "30 Mart seçimleri tam anlamıyla konuşmadan, konuşamadan, önümüze Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi. Olayın magazinleştirmeye gerek yok. Eğer bir anayasa değişikliği olacaksa uzlaşma komisyonun seçime az bir süre kala böyle bir düzenleme yapılması gerektiğini birçok arkadaş ifade ediyor. Bu gerçekleşir mi bilmiyorum. Ben şahsen bu saatten sonra bir Anayasa değişikliği yapılacağına inanmıyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Çelik(2/son): Aym Çok Büyük Yanlışa İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement