AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı İstifasını Sundu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı İstifasını Sundu

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı İstifasını Sundu

Şanlıurfa'nın 'büyükşehir' olmasından dolayı kapatılacak olan AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, dün Genel Merkeze istifasını sundu.

01.08.2013 15:51

Şanlıurfa'nın 'büyükşehir' olmasından dolayı kapatılacak olan AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, dün Genel Merkeze istifasını sundu.

Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasından dolayı AK Parti ile diğer siyasi partilerin merkez ilçe teşkilatları kapanacak ve yeni kurulan merkez ilçelere yeni teşkilatlar kurulacak.

Konuyla ilgili AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Binası'nda gerçekleşen toplantıya; İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve teşkilatı katıldı. Yasa gereği büyükşehir olan illerde merkez ilçelerin kalkmasından dolayı istifa eden Başkan Zahit ve yönetim kuruluna İl Başkanı Eğilmez teşekkür plaketi verdi. Burada bir konuşma yapan Zahit, "Geçtiğimiz günlerde büyükşehir yasasıyla ülkemizde yaklaşık 13 ilimiz büyükşehir statüsü kazanmış oldu. Bunlardan bir tanesi de Şanlıurfamızdır. Yasa gereği Şanlıurfamız büyükşehir statüsü aldıktan sonra büyükşehirde merkez ilçeler kalkıyor. Merkez ilçelerimizin yerine Şanlıurfamızda da Eyyübiye ilçesi, Haliliye ilçesi, Karaköprü ilçesi büyükşehir kapsamında olacak. Bu sebepten dolayı yanlış anlaşılmasın diye Sayın Başkanımızla bu toplantıyı kararlaştırdık. Merkez ilçe başkanlığımızın yasa gereği görev süresi dolmaktadır. Bu sebepten dolayı genel merkezimizin talimatı üzerine Sayın İl Başkanımıza biz Merkez İlçe Başkanlığı olarak istifalarımızı sunacağız" dedi.

Sözlerini sürdüren Başkan Zahit, "Dolayısıyla yeni bir süreç başlayacak. Diğer ilçelerimizle alakalı birimlerimiz kısmet olursa bayram sonrası kurulacaktır. Bu 3 ilçemizde tabii ki merkez ilçemizden değerli arkadaşlarımız var. Gönül ister ki o diğer 3 ilçemizde de hem bilgi ve birikimlerinden faydalanmak amacıyla o ilçelerimizde inşallah arkadaşlarımız görev alacaklardır. Ben ve arkadaşlarım özellikle görev alalım ya da almayalım, biz görev almadığımız zamanda tıpkı görev aldığımız ilk günkü gibi aynı heyecan ve şevkle partimizin her zaman emrinde ve neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Ancak sadece bağlı bulunduğumuz görevimizden istifa etmiş oluyoruz. Ama bizim şerefli üyeliğimiz devam etmektedir, biz her zaman partimizin emrindeyiz. Çünkü burada önümüzde çok önemli yerel seçimlerimiz var. Bu görev bilinciyle biz yarın görev alalım ya da almayalım bu vazifemizi her zaman yerine getireceğiz. Tabii değerli genel merkezimizin takdiri ben ve arkadaşlarım bugün bu görev süremiz sona ermiş olabilir. Farklı görevler alabiliriz, Cenab-ı Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. Farklı görevlerde yine yeniden bir arada olacağız inşallah. Benim görev sürem yaklaşık 10 yıldır, bu 10 yılı iki kelimeye sığdırmak mümkün değil, bu kadar 10 yıllık emek ve 10 yıllık heyecan, çalışma ve şevk onu biz geride bıraktık. Bugüne kadar bizlere burada bu imkanı sundukları için, Şanlıurfamıza hizmet etmemizi sağlayan başta Genel Başkanımız Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, genel merkezimize, Sayın Bakanımız Faruk Çelik'e, milletvekillerimize, Sayın İl Başkanımıza ve bugüne kadar birlikte çalışmış olduğumuz bütün il başkanlarımıza ve benim 4 dönemdir birlikte olduğum merkez ilçe yönetimlerimize, 2011'de kongre ile geldiğimiz bu arkadaşlarımıza ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Onunda dışında belediye başkanlarımıza, Şanlıurfa'nın bütün sivil toplum örgütlerine ve esnaf hepsi ayrı ayrı bizi bağrına bastı. Özellikle parti çalışanlarımıza, kadın kollarımızda görev yapan bütün başkanlarımıza, gençlik kollarımızda görev yapan bütün arkadaşlarımıza, encümenlerimize, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza bütün Şanlıurfalı hemşehrilerimize bu süreçte bizlerle beraber oldukları için ben partim adına, Şanlıurfamıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hizmetlerinden dolayı Mustafa Zahit ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek plaket takdim eden AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise, "AK Parti Merkez İlçe Başkanımız tabii çok duygusal konuştu. Bu bir bitiş değildir ya da bu bir son değildir. Bu bir tekrardan başlangıçtır inşallah. Yeni görevleri için genel merkezimiz tabii başkanımızın da belirtmiş olduğu gibi büyükşehir olmamızdan dolayı merkez ilçemizde ve tüm illerde burada bir şey olmasın diye istifaları istendi. Yeni merkez ilçelerimiz oluştu, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü. 10 yıldır Şanlıurfa'da çok iyi başarılar ve sonuçlar elde ederek merkez ilçe başkanlığını yürüttüğü için ben Başkanımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan toplantıdan sonra Av. Yusuf Eğilmez, Başkan Yardımcısı Kızıldemir, Mustafa Zahit ve teşkilatı toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı İstifasını Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement